Négy horgász is eltévedt a csónakjával a ködben

2015.11.07. 08:42 Módosítva: 2015.11.07. 08:43

Négy horgász is veszélybe került péntek este a Tiszán, miután eltévedtek a hirtelen elszálló ködben -  írja  a Police.hu. Bár kétségbe esve rettegtek és fáztak, nem jártak úgy mint a horrorfilmek főszereplői, akik mindig olyan helyen vannak, ahol nincs térerő: mobiltelefonon segítséget tudtak kérni a vízirendőröktől, akik mindnyájukat sikeresen kimentették.  Mind a négy kétségbeesett horgász átfázott, kimerült, de szerencsére nem sérült meg.

November 6-án, pénteken délután 5-kor egy horgász telefonon kért segítséget a rendőrségtől, mivel társával a nagy ködben eltévedtek a Tiszán. A két férfi a kiskörei kikötőből indult el a folyón az egyik csatornához horgászni, de a leszálló köd és a sötét miatt nem találtak vissza. Kovács Lajos rendőr főtörzsőrmester társával, Besenyei László rendőr törzsőrmesterrel és a velük szolgálatban lévő halőrrel, indult a bajbajutottak keresésére. Telefonon felvették a kapcsolatot a horgászokkal, akiket megkértek, hogy horgonyozzanak le, nehogy messzebbre sodródjanak. A járőrök fél óra keresés után megtalálták a hidegtől átfázott egri lakosokat, akiket hajójukkal együtt a kikötőbe vittek.

A jelenet 19:45-kor megismétlődött: a vízirendőröknek két másik horgászt is meg kellett keresnie a ködben, akik a tiszaderzsi kikötőből indult el motorcsónakkal horgászni Tiszanána irányába, de sötétedés után eltévedtek, mert a köd miatt néhol 3 méterre csökkent a látótávolság a vízen. A rendőrök folyamatosan telefonos kapcsolatban voltak a horgászokkal, akiket másfél óra kutatás után megtaláltak. A vízirendőrök megnyugtatták, majd a biztonságos szárazföldre vitték a két rémült férfit.