Riasztópisztoly is eldördült Szentendrén, amikor ölre ment egy fideszes és egy MSZP-s

2015.11.09. 07:22 Módosítva: 2015.11.09. 09:10

Egy fideszes és egy MSZP-s szentendrei politikus esett egymásnak vasárnap este, és eldördült egy játékpisztoly is, írja a 24.hu.

Az eset előzménye, hogy Rédei Ottó, a szocialisták városi szervezetének elnökségi tagja még augusztusban összeköltözött a fideszes helyi képviselő, Dombay Zsolt volt élettársával.

Az MSZP-s Rédei vasárnap este a Facebook-oldalán ezt írta:

Megdöglesz zsidó, kommunista geci – üvöltötte a FIDESZ egyik képviselője, amikor ma este Szentendrén, a nyílt utcán rámtámadt!  

Rédei a 24.hu-nak azt mondta: vasárnap este a barátnőjével Dombay lakásához autóztak, hogy ruhákat hozzanak el onnan. Amikor az asszony kiszállt a kocsiból, Rédei elmondása aszerint Dombay, valamint Dombay édesanyja és húga nekiesett a nőnek. Erre Rédei is kiugrott az autóból, dulakodni kezdtek. Rédei azt állította, hogy kést látott Dombay kezében, ezért visszaültek az autóba és elhajtottak.

A két férfi ezután már a rendőrségen találkozott, mert mindketten feljelentették a másikat. Itt az derült ki, hogy kés nem volt Dombaynál, Rédei pedig kétszer is elsütött egy  „patronos játékpisztolyt”.  

Rédei hétfőn hajnalban ezt írta a Facebookra: 

Egyelőre én vagyok a gyanúsított, mert a támadás elhárításakor kénytelen voltam egy riasztópisztollyal kétszer a levegőbe lőni. 

Az ügyben megkerestük Dombay Zsoltot is, hogy megkérdezzük, az ő szemszögéből mi történt.