Egy zsák száraz kenyér miatt hurcolták meg a konyhásokat

2015.11.12. 09:14

Ahogy a Figyelőre hivatkozva mi is megírtuk, feljelentést tett a rendőrségen a 15. kerületi fideszes alpolgármester, miután azt a panaszt kapta, hogy a rákospalotai Károly Róbert Általános Iskola menzájáról "talicskával lopják ki az ételt". Pintér Gábor akkor a hetilapnak úgy nyilatkozott, hogy a panaszok miatt találkozott az iskola igazgatójával, és megnézték a térfigyelő kamerák felvételeit. „Megdöbbenve láttam, hogy a konyhai személyzet zsákokban, rekeszekben viszi ki az élelmet" - mondta Pintér Gábor a Figyelőnek.

A Blikk cikke szerint a folytatólagosan elkövetett lopás miatt indított vizsgálatot megszüntették, miután kiderült, hogy a gyanúsítás alapja néhány zsák száraz kenyér volt.

Évek óta gyűjtjük a száraz kenyeret, hetente egy zsákot elvitt egy házaspár, a férfi egy erdészetben dolgozik. Ő a vadállatoknak adta a kenyeret. Mi mit sem tudtunk arról, hogy ez lopásnak minősül

- nyilatkozta az egyik konyhásnő a lapnak.

A lopási ügy fő gyanúsítottja ez a férfi volt. A gyerekek által már megrágott száraz kenyér egyébként ipari hulladék lenne, és az iskolának magának kellene gondoskodnia elszállításáról. Egy másik konyhásnő arról beszélt, hogyan hurcolta meg a rendőrség.

Éppen hazaértem, amikor megérkezett a rendőrség, az emberek átkutatták a házamat. Kiforgatták a táskámat, nem hoztam-e haza valami ételt. Nagyon megalázó volt. Ezután még kétszer jöttek értem késő este, hogy bevigyenek a kapitányságra. Volt, hogy már az ágyban feküdtem, amikor hívtak telefonon, hogy készüljek. Ekkor még csak tanúként hallgattak ki. Majd egyik nap az iskolából vittek el rabosítani.

A lap szerint a menzán dolgozók közül büntetésül többek fizetését csökkentették 20 ezer forinttal.