Fiatal lányokat kényszerített prostitúcióra egy gyöngyösi család

2015.11.13. 13:24

Vádat emelt az ügyészség három gyöngyösi férfi, egy apa és két fia ellen, akik fiatal lányokat költöztettek magukhoz, majd prostitúcióra kényszerítették őket, tájékoztatott a Heves Megyei Főügyészség. A vádirat szerint a család először 2012-ben vett rá egy enyhén szellemi fogyatékos kiskorú lányt, hogy költözzön hozzájuk, majd fenyegetésekkel és verésekkel rávették őt a prostitúcióra. Mivel a lány nem volt együttműködő, a tevékenységét szorosan felügyelték, a szobáját pedig csak engedéllyel hagyhatta el. A prostitúcióval megkeresett közel kétmillió forintot elszedték tőle. További fenyegetéssel még arra is rávették, hogy egyik ügyfelétől próbáljon egyéb összegeket is kicsalni, arra hivatkozva, hogy teherbe esett tőle - ez végül is eredménytelen maradt.

2013-2014 során a férfiak további két fiatal nőt csaltak és költöztettek magukhoz, majd szintén prostitúcióra kényszerítették őket és a szerzett pénzt elvették tőlük. Az egyik lány többször is haza akart menni tőlük, de hiába tiltakozott a prostitúciós tevékenység ellen, a férfiak veréssel kényszerítették a közösülésekre. A másik sértett kezdetben fenyegetés nélkül is hajlandó volt teljesíteni a család kérését, de miután kiderült, hogy az ígértnél kevesebb pénz jár a munkáért, neki is meggyűlt a baja a háziakkal. Ekkor a férfiak őt is alaposan elverték és ezt követően ő is csak kényszer hatására volt hajlandó engedelmeskedni.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben a Gyöngyösi Járási Ügyészség egyebek mellett kerítés és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat. A vádhatóság mindhárom férfira fegyházbüntetés kiszabását és a prostitúciós tevékenységgel összefüggésben szerzett vagyon, illetve az elkövetéshez használt személygépkocsi elkobzását kérte a bíróságtól.