Farkas Flórián verette szét az ORÖ közgyűlését

2015.11.18. 11:30

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) egyik képviselője szerdán nyilvánosságra hoz egy titokban készült hangfelvételt, amely azt bizonyítja, hogy a Farkas Flórián, a miniszterelnök romaügyi megbízottja szólította fel a Lungo Drom önkormányzati képviselőit, hogy verjék szét az ORÖ legutóbbi, mohácsi közgyűlését.

Az Index is megírta, hogy a két hete tartott kihelyezett rendkívüli közgyűlés botrányba fulladt. Már a rendezvény kezdetén anyázások, életveszélyes fenyegetések zavarták meg a rendet, majd a lökdösődésig fajuló ordibálás miatt nem lehetett megtartani a rendezvényt.

Az ülést lényegében még azelőtt be kellett rekeszteni, hogy megtárgyalhatták volna a sokmilliárdos roma felzárkóztatási program pénzköltéseiről szóló előterjesztést. A Híd a munka világába pénzeivel a korábbi elnök, Farkas Flórián nem tud elszámolni.

Az irodaváráslás és bútorbeszerzés ügyében többek között hűtlen kezelés, valamint sikkasztás gyanúja miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Központi Nyomozó Főügyészség is nyomozásba kezdett, de a vizsgálat eddig nem hozott látható eredményt.

A hangfelvétel állítólag bizonyítja, hogy Farkas Flórián a közgyűlés előtt eligazítást tartott az általa vezetett Lungo Drom székházában a képviselőinek. Arra biztatta őket, hogy minden eszközzel akadályozzák meg, hogy az új ORÖ-elnök, Hegedüs István napirendre vehesse a felzárkóztatási pénzek ügyét.

A felvételt bemutató Vajda László szerint Farkas arra szólította fel az embereit, hogy akadályozzák meg, hogy törvényes módon lefolyhasson a közgyűlés, és azt mondta, „ha kell, akkor borítaniuk kell”.

Vajda szerint jelenleg néhány fős többsége van ugyan Hegedüsnek a közel 50 fős ORÖ-elnökségben, de ez bármikor változhat, mert a háttérben, főleg a fideszes vezetésű településeken „mennek a fenyegetések”, hogy kimenthessék Farkast szorult helyzetéből.  • Hírek
  • Bankszámla