Jolán
2 °C
4 °C

Farkas Flórián verette szét az ORÖ közgyűlését

2015.11.18. 11:30

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) egyik képviselője szerdán nyilvánosságra hoz egy titokban készült hangfelvételt, amely azt bizonyítja, hogy a Farkas Flórián, a miniszterelnök romaügyi megbízottja szólította fel a Lungo Drom önkormányzati képviselőit, hogy verjék szét az ORÖ legutóbbi, mohácsi közgyűlését.

Az Index is megírta, hogy a két hete tartott kihelyezett rendkívüli közgyűlés botrányba fulladt. Már a rendezvény kezdetén anyázások, életveszélyes fenyegetések zavarták meg a rendet, majd a lökdösődésig fajuló ordibálás miatt nem lehetett megtartani a rendezvényt.

Az ülést lényegében még azelőtt be kellett rekeszteni, hogy megtárgyalhatták volna a sokmilliárdos roma felzárkóztatási program pénzköltéseiről szóló előterjesztést. A Híd a munka világába pénzeivel a korábbi elnök, Farkas Flórián nem tud elszámolni.

Az irodaváráslás és bútorbeszerzés ügyében többek között hűtlen kezelés, valamint sikkasztás gyanúja miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Központi Nyomozó Főügyészség is nyomozásba kezdett, de a vizsgálat eddig nem hozott látható eredményt.

A hangfelvétel állítólag bizonyítja, hogy Farkas Flórián a közgyűlés előtt eligazítást tartott az általa vezetett Lungo Drom székházában a képviselőinek. Arra biztatta őket, hogy minden eszközzel akadályozzák meg, hogy az új ORÖ-elnök, Hegedüs István napirendre vehesse a felzárkóztatási pénzek ügyét.

A felvételt bemutató Vajda László szerint Farkas arra szólította fel az embereit, hogy akadályozzák meg, hogy törvényes módon lefolyhasson a közgyűlés, és azt mondta, „ha kell, akkor borítaniuk kell”.

Vajda szerint jelenleg néhány fős többsége van ugyan Hegedüsnek a közel 50 fős ORÖ-elnökségben, de ez bármikor változhat, mert a háttérben, főleg a fideszes vezetésű településeken „mennek a fenyegetések”, hogy kimenthessék Farkast szorult helyzetéből.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?