Családjára akarta robbantani a házat, 13 évet kapott

2015.11.19. 12:26

A Szegedi Ítélőtábla jogerősen 13 év fegyházbüntetésre ítélte azt az abádszalóki férfit, aki egy gázpalackkal megpróbálta felrobbantani azt a házat, amelyben két gyereke és két unokája is tartózkodott.

Az 58 éves férfi 2013 júliusában erősen ittas állapotban döntötte el, hogy felrobbantja a házat, mivel szerinte tarthatatlanná váltak a válása után az állapotok. A férfi 2010-ben vált el feleségétől, ezután kiköltözött a házukból az udvaron álló lakókocsiba, a veszekedés miatt azonban ellene zaklatás miatt eljárás indult.

A férfi aznap este hazament és elvágta a konyhában álló, félig teli gázpalack gumitömlőjét, leszerelte a nyomáscsökkentőt és kinyitotta a palack szelepét. A házban volt két gyereke és két unokája is. A vádlott lánya a gáz sistergését meghallva a konyhába ment, a férfi azonban késsel megfenyegette.

A lány a fivérétől próbált segítséget kérni, közben apjuk beszögelte az ajtót, hogy a rokonai ne tudják elhagyni az épületet. Az utca felőli ablakot is be akarta szögelni, de gyerekeinek és unokáinak sikerült kimászniuk. A vádlott fia később visszatért, hogy megfékezze apját, a lány pedig rendőröket hívott. A történtek során senki nem sérült meg, de kizárólag a véletlenen múlott, hogy a gázelegy nem robbant be.  • Hírek
  • Bankszámla