Koponyáját törték a decsi MSZP-s elnöknek a választás előtt

2015.11.19. 12:48
Saját udvarán ütötték le az MSZP helyi elnökét Decsen, Vaskó Sándor súlyos koponyasérülést szenvedett - tudta meg az Index. A helyi szocialistákat hetek óta fenyegették.

Durva kampány zajlik Decsen, ahol vasárnap tartanak időközi önkormányzati választást. A képviselő-testület augusztusban feloszlatta magát, így újra zajlik a harc a polgármesteri és képviselői helyekért a Tolna megyei nagyközségben.

A kampány csütörtök reggel erőszakos fordulatot vett. Vaskó Sándort, az MSZP helyi elnökét a saját házának udvarán leütötték, súlyos koponyasérülést szenvedett - mondta az Indexnek Harangozó Tamás, az MSZP Tolna megyei elnöke.

Sanyi kiment fél hatkor megetetni az állatokat, majd egyszer csak hátulról leütötték.

45467-jpg.exact679x957

Harangozó szerint nem lehet tudni, ki ütött és mivel, Vaskó pedig kórházba került nyolc napon túl gyógyuló sérüléssel, feltehetően betört a koponyája. Vaskót hetek óta fenyegették, és az indulatok olyannyira elszabadultak a településen, hogy a polgármester-választáson induló helyi háziorvost, Gondi Klárát is hetek óta fenyegetik, a szerdai MSZP-fórum előtt pedig többen beszólogattak az érkező szimpatizánsoknak, hogy bajuk lesz.

Decsen az előző választások többen csalásra gyanakodtak, mivel hirtelen ugrásszerűen megnőtt az átjelentkezett ideiglenes lakosok száma. Feljelentések is születtek, ám nem állapítottak meg bűncselekményt. A testület azonban feloszlatta magát, mert nem tudott a polgármesterrel együttműködni.

A polgármester-választásra három független jelöltet vettek nyilvántartásba: Antal Zsoltot, Gondi Klárát és Herbert Évát. A képviselő-testületi választáson pedig 17 jelöl indul: 14 független, két MSZP-s jelölt és a Tolna Megyei Független Roma Civil Egyesület egy jelöltje. A vasárnapi voksoláson több mint 3300-an szavazhatnak.

"Terror: Párizs után Decs!" 

A történtekhez tartozó érdekesség, hogy a helyi szocialisták természetesen sajótájékoztatót is összehívtak a dologgal kapcsolatban, melyet az MTI a következőképpen adott ki először: "Terror: Párizs után Decs!". Megkrédeztük Harangozót, nem túlzás-e a párizsi eseményekhez hasonlítani a támadást, mire az MSZP-s politikus azt mondta, hogy nem egyeztetett cím volt, azóta javították. Az MTI már valóban módosította a sajtótájékoztató címét: így: "Politikai terror Magyarországon!."