Több pénzt szeretne? Itt írja alá!

2015.11.21. 11:51
A magyarországi pártok versenyt futnak a szavazók aláírásaiért. Melyik lesz a legnépszerűbb téma? A kötelező kvóta? A korrupció? Netán a fizetésemelés?

Fidesz

„Az Európai Unió kötelező betelepítési kvótája ellen tiltakozó íveket péntekig 750 ezren írták alá” – mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője Debrecenben az MTI szerint.

A politikus értelmetlennek, működésképtelennek és törvénytelennek nevezte a kvótarendszert. „Az ellen egyre többen lépnek fel” – tette hozzá.

A kvótaellenes aláírásokat addig gyűjtik, amíg az Európai Unió meg nem szünteti a kvótákat.

MSZP

A szocialisták a bérek emelésére akarják rábírni a kormányt.

Kunhalmi Ágnes, a párt budapesti elnöke elmondta, követelésük nem jóléti juttatásra irányul, hanem egy olyan gazdasági filozófia bevezetésére, amelynek középpontjában az „országot a hátán hordó” munkavállalók állnak, azok, akiktől szavai szerint a Fidesz mindent elvett, akiket „megnyomorított”.

Jobbik

Vona Gáborék a bevándorlás és a korrupció ellen gyűjtenek aláírásokat. Legalább négy témáról kérdezik az embereket: a kérdések között szerepel a menekültek uniós szétosztását szabályozó kvóta és a visszatoloncolás, a mentelmi jog eltörlése, az évente kötelező vagyonosodási vizsgálat, illetve az is, hogy dupla büntetéssel lehessen sújtani a politikusokat gazdasági bűncselekmények elkövetése esetén és teljes vagyonelkobzás is sújtsa őket.

Együtt

Az ellenzéki párt is folytatja a menekültügyben indított aláírásgyűjtését. Szigetvári Viktor az MTI szerint úgy fogalmazott, hogy a helyzet egyre rosszabb, mert úgy vélik, Orbán Viktor miniszterelnök a nyilatkozataival „Európából kifele, keletre viszi Magyarországot”.