Megfizetett a keceli férfi, aki a hazai kispadot borító lemezt bántalmazta

2015.11.26. 09:32

Azokat a drámai pillanatokat, ami október 25-én a Kecel Futballklub sporttelepén megrendezett nyílt kapus bajnoki mérkőzésen, még sokáig fogják emlegetni a keceliek.

És akkor itt átadnánk a szót az ügyészségi közleménynek:

"Egy 56 éves keceli férfi október 25-én délután a Kecel Futballklub sporttelepén megrendezett nyílt kapus bajnoki mérkőzésen bement a játéktérre, ott szidalmazta a hazai csapat edzőjét, majd a hazai kispad borító lemezébe ököllel is beleütött, minek következtében az behorpadt. A vádlott erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy a futball meccsen jelenlévőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen."

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a rongálással okozott kárt (5 ezer forintot) a vádlott kifizette. De a történet itt nem áll meg, és újra átadnám a szót az ügyészségnek: 

"Ezt meghaladóan is keletkezett azonban a futball klubnak kára, mert az üggyel kapcsolatban a sportklubnak három bajnoki mérkőzésen szövetségi ellenőrt kell biztosítani, melynek költsége 17-20 ezer forint is lehet. A sportklub vezetője erre az összegre is igényt terjesztett elő."

Az ítéletet november 20-án a Kiskőrösi Járásbíróság mondta ki: az ügyészi indítvánnyal egyezően a büntetlen előéletű férfit két évre próbára bocsátotta.