Farkas Flórián elfelejtette visszaadni egy 100 milliós ingatlan kulcsát

2015.11.28. 11:56

„Egy közel százmilliót érő, 160 négyzetméteres luxusvillája is van az Országos Roma Önkormányzatnak a budai Széchenyi-hegyen, amelyet a szervezet volt elnöke, Farkas Flórián miniszterelnöki biztos a mai napig is feltehetően sajátjaként használ annak ellenére, hogy több mint egy éve hivatalosan semmi köze nincs, és nem is lehet az ORÖ-höz" − írja a romnet.hu.

Azt, hogy egészen konkrétan mennyire és hogyan használja sajnos nem tudjuk, de a Romnet által kikért adatokból kiderül, hogy a XII. kerületi Normafa közelében található, ősfákkal és parkosított kerttel körbeövezett négyszobás luxusingatlant Farkas Flórián ORÖ-elnöksége idején kapta meg a roma önkormányzat az államtól, korábban Sólyom László használhatta (bár a lap úgy tudja, a volt köztárssasági elnök csak a bútorait tárolta benne), de a kulcsai Farkas Flóriánnál vannak.

„Farkas Flórin, aki 2011 januárjától 2014. október 31-ig vezette az önkormányzatot, a lakás kulcsait a mai napig nem szolgáltatta vissza, így minden bizonnyal ma is a volt elnök használja" - írta az ORÖ mostani vezetése a Romnet kérdésére, és hozzátették, korábban nem is volt tudomásuk arról, hogy az államtól tulajdonba kapták ezt a nagy értékű ingatlant, mert a tulajdonba vétel a közgyűlési jegyzőkönyvekben nem szerepelt.

Rövid előzmény: Farkas Flóriánnak a miniszterelnöki biztosi munkája miatt az ORÖ vezetéséről le kellett mondania, az őt követő Hegedűs István először gyakorlatilag csak papíron volt a szervezet vezetője, mindenben Farkas, és két-három bizalmi embere (gazdasági vezető, hivatalvezető) döntött. Aztán amikor elkezdtek a pénzlenyúlós, kamuprojektes balhék ráomlani az ORÖ-re, Farkas emberei elhagyták a szervezetet, Hegedűs pedig Farkas ellen fordult. Hivatalosan pedig az a mondás, hogy a Farkas emberinek távozása után látnak csak bele a hivatalos papírokba, kimutatásokba, és egyre több visszaélés, tartozás, és egyre több ingatlan derül ki, kerül elő.

Például ez a budai ingatlan, aminek havi 130 ezres közös költségét az ORÖ fizeti, bár most épp felhalmozódott egy fél évnyi tartozás, így most közel egymilliót kell kifizetniük egy olyan lakásra, amit nem is használhattak. Annak ellenére, hogy állítólag Farkast többször is felszólították, hogy szolgáltassa vissza a lakás kulcsát. De a Romnet cikkében további érdekességek is vannak:

  • A roma önkormányzatnak három másik lakása is van a fővárosban: a Csengery utca 52-ben egy 83, egy 71 és egy 65 négyzetméteres.
  • A ház első emeleti lakásában Farkas Flórián korábbi titkárnője lakik, akinek már egy éve nincs munkaviszonya az ORÖ-vel.
  • A második emeleti 83 négyzetméteres lakásban pedig az ORÖ volt hivatalvezetőjének, Dobóvári Ildikónak a lánya él, akinek szintén nincs már munkaviszonya az önkormányzattal.

Az ORÖ jelenlegi hivatalvezetője arról beszélt a Romnetnek, hogy ezek az emberek, akik munkaviszony nélkül használják az önkormányzat lakásait a lakáshasználatért másfél éve bérleti díjat nem fizetnek, „a bérleti szerződést pedig azért nem találják, mert a hivatal előző vezetése több más iratokkal együtt feltehetően megsemmisítette". Ezek hiányában peres úton próbálják rendezni a dolgot. Az egész cikket érdemes elolvasni itt!

UPDATE: Egy nappal később egy f.f.sajto@gmail.com-ről érkezett egy közlemény, amelyben elvileg Farkas Flórián közölte, hogy a hírekkel ellentétben soha semmilyen céllal nem használta és jelenleg sem használja az Országos Roma Önkormányzat Budán található ingatlanját. És mindenkit feljelent, aki az ellenkezőjét állítja. Meglepő volt, hogy ilyesmit kapunk Farkas Flóriántól, hiszen ez egy eddig ismeretlen emailcím volt, ráadásul eddig soha, semmilyen megkeresésre, cikkre, semmire nem reagált, nem válaszolt bármelyik elvileg hivatalos címeire küldtük őket. A Romnet úgy fogalmaz ezzel a közleménnyel kapcsolatban:

„Farkas Flórián profizmusára vallhat, hogy az állítólag Ő által jegyzet közleményhez sem egy elérhetőséget pl. telefonszámot, sem egy hivatalos e.mail címet, vagy fejléces iratot nem kaptunk. Bárki is küldte ezt a közleményt, annak nem futotta csak egy gmail-es e-mail fiokra. Feltételezhetjük azt is, hogy a miniszteri megbizott úrnak, az összes olyan állami e-mail címe egyszerre ment tönkre, ami feltételezhetné a közlemény eredetiségét, hitlességét. De akkár arra is gondolhatunk, hogy ezt a közleményt nem is ő adta ki!"  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön