György
16 °C
24 °C

Izrael állhat a párizsi merénylet mögött a fideszes polgármester szerint

D  VG20150506045
2015.11.29. 22:22 Módosítva: 2015-11-29 22:33:29

Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere szerint „bizonyos üzleti körök” és a zsidó állam állhat a párizsi terrortámadások mögött. A fideszes városvezető erről az önkormányzat november 16-i bizottsági ülésén beszélt a többi képviselő előtt. Az ülésről készült hangfelvétel felkerült az internetre – hozta nyilvánosságra a Nyugat.hu.

Annyit tőlem mindenki fogadjon el, hogy az, ami Párizsban történt, az egyértelmű bizonyítéka annak, hogy bizonyos üzleti körök, és én itt kimondom, aminek a hátterében nagy valószínűséggel akár a zsidó állam is állhat, a keresztény Európát az iszlám ellen akarja hangolni

– mondja a polgármester a felvételen (00:50-től kezd Huszár beszélni).

A város erőforrás-bizottsága az előtt a testületi ülés előtt ült össze, amelyen arról kellett dönteniük, hogy létesüljön-e téliesített menekülttábor Szentgotthárdon. Huszár itt asszociált szabadon, és jutott el gyors ugrásokkal a „menekülttábor – dzsihadista terroristák – Izrael” számára logikusnak látszó következtetési láncon át a megfejtésig.

Mint a hangfelvétel folytatásából kiderül, Huszár egyébként arról győzködte az önkormányzati képviselőket, hogy szavazzák meg a tábor tervét, mert ha nem teszik, a város hátrányba kerülhet, és majd nem együttműködőnek nyilvánítja őket a kormány. Ezt a vitában az egyik képviselő zsarolásnak nevezte, a szavazásnál pedig a képviselőtestület többsége sem támogatta a tervet, így abból végül nem is lesz semmi.

Huszár Gábor 2010 óta Szentgotthárd polgármestere, 2014-ben nem is volt más jelölt rajta kívül. Megválasztása előtt azt mondta magáról: problémamegoldó embernek tartja magát, aki átlátja az összefüggéseket.

Reagált az izraeli nagykövetség

Az izraeli nagykövetség a lehető leghatározottabban elítéli a szentgotthárdi polgármester azon kijelentését, amelyben azzal vádolja Izraelt, hogy a párizsi terrorakciók mögött áll, írja az MTI a nagykövetség közleménye alapján

Huszár Gábor szavai "ismételten bizonyítják azt, hogy vannak, akik nem tanulnak a történelemből, és továbbra is a zsidó államra, Izraelre és a zsidókra vonatkozó összeesküvés-elméleteket és negatív nézeteket hangoztatnak" - áll a közleményben. Az ilyen jellegű uszítás vezetett a zsidók legnagyobb tragédiájához Magyarországon is - tették hozzá.

A nagykövetség sajnálatosnak nevezte, hogy "egy közszereplő, Szentgotthárd fideszes polgármestere - aki példakép kellene, hogy legyen a választókörzetében - ilyen hamis és nevetséges állításokat mond". Izrael az egyetlen demokrácia a Közel-Keleten és az az ország, amely a népe ellen elkövetett több ezer terrortámadás áldozata. A polgármester a kijelentésével összekeveri az elkövetőket és az áldozatokat - áll a közleményben.