Indul az újabb menekültellenes kampány

2015.12.03. 12:32 Módosítva: 2015.12.03. 13:51

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára megerősítette azokat a korábbi lapinformációkat, miszerint újabb kampányt indít a kormány a menekültkérdéssel kapcsolatban. Az államtitkár szerint a kampány decemberben és januárban zajlik, és arra akarják felhívni a figyelmet, hogy

a kötelező betelepítési kvóta növeli a terrorveszélyt, valamint veszélyezteti az európai és a magyar kultúrát.

Dömötör szerint senki nem tudja, pontosan hány terrorista érkezett Európába, de már egy is sok. Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Magyarország csütörtökön nyújtja be a kötelező betelepítési kvótát megtámadó keresetét az Európai Bíróságra, Szlovákia pedig szerdán tette meg ugyanezt.

A kormány hirdetéseit az államtitkár közlése szerint országos és helyi lapokban, rádiókban és televíziókban, valamint az interneten teszik közzé - eszerint utcai plakátkampány viszont nem lesz.

A Vs.hu korábban azt írta, hogy a kvóta mellett a kampány reagálni fog a párizsi terrortámadásokra, és az is üzenet lesz, hogy a magyar emberek biztonságban vannak, mert a kormány ura a helyzetnek. A lap úgy tudja, hogy nem kizárt, hogy egy Orbán Viktor által írt levelet is eljuttatnak majd minden háztartásba.

A kormány tájékoztató kampányt indít a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatban. A cél az, hogy felhívjuk a figyelmet...

Szerző: Magyarország Kormánya2015. december 3.