Zsigó Róbert megvédi a bajaiakat és a halászlevet a Knorr kockától

2015.12.04. 12:46
Nem lehet viccelni a bajai halászlével. Komolyan meg pláne nem lehet belőle halászlékocka-reklámot csinálni.

A Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, Zsigó Róbert, aki egyben Baja korábbi polgármestere, levélben fordult az Unilever Magyarország Kft. igazgatójához, hogy állíttassa le a cég egyik termékét, a Knorr leveskockát reklámozó videó terjesztését.

Zsigó szerint az ott bemutatott halászlérecept nem egyeztethető össze a nemzeti érteket képező halászlével, és a bajaiakban is visszatetszést válthat ki.

A cég karácsonyi reklámot futtat a Youtube-on a Knorr halászlékockáról. Az egyperces filmen – más Unilever-termékekhez hasonlóan – egy „fejlesztő séf” trükközik a kockákkal: bajai halászlevet gyárt az előregyártott koncentrátumból, és gyufatésztát tesz hozzá a hitelesség kedvéért.

Az eddig alig pár száz nézőt vonzó videó nagyon szíven ütötte Baja fideszes képviselőjét.

Az élelmiszereket, fogyasztási cikkeket gyártó és forgalmazó multinak írott levelében részletesen elmagyarázta, hogy a bajai halászlé hungarikum, és a bajaiak számára több mint étel. Sőt, a bajai halászlé az első olyan érték Bács-Kiskun megyében, amely a nemzeti értékpiramis valamennyi lépcsőfokát végigjárva vált hungarikummá.

Márpedig:

a hungarikumok olyan megőrzendő és egyedülálló értékek, amelyek hozzájárulnak az összetartozás, az egység és a nemzeti tudat erősítéséhez, kiemelkedő jelentőségűek hazánk szellemi, kulturális, gazdasági teljesítménynek megismertetéséhez.

(Via: 444.hu)