Hó nélküli, ködös, esős hét jön

2015.12.06. 17:45

Langyos, borús, ködös, esős hétre kell készülni az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. Hideg egyáltalán nem lesz, sőt. Az éjszakai hőmérsékletek mínusz 2, plusz 5 fok között alakulnak majd, napközben 4 és 10 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani.

Hétfőn nyugaton lehet átmenetileg kevesebb felhőben reménykedni, egyébként az ország nagyobb részén borult, párás idő várható, helyenként ködre is számítani lehet. Esni nagyon nem fog, de néhol előfordulhat szitálás. A kedd hasonló lesz.

idojaras
Fotó: OMSZ

Komolyabb szélre szerdáig nem nagyon kell számítani, de akkor a többnyire mérsékelt keleti, délkeleti szél nyugatira fordul, és a Dunántúl északi felén estétől élénk, néhol erős lökések is lehetnek. Szerda estétől főleg északon eső is várható.

Csütörtökön az előrejelzés szerint mindenhol kisüt a nap, a legtovább a Tiszántúlon kell várni erre. Délutánra az eső is eláll, de az északi, északnyugati szél a Dunántúlon, a középső országrészben, illetve a Tiszántúlon többfelé megélénkül.

Pénteken megint a borult, párás idő lesz a jellemző az ország nagy részére, szitálás is lehet, és ráadásul még a déli, délnyugati szél is megélénkül időnként. Szombaton se sokat lehet majd látni a napot, viszont aznap a szél legalább többnyire mérsékelt marad.