A Magyar Idők hangfelvétellel cáfolja Medgyessyt

2015.12.07. 13:31

Mi a véleménye Medgyessy Péternek a jelenlegi korrupciós helyzetről? A válasznak elvileg nem lenne akkora jelentősége, hogy a sajtó napokig, hetekig foglalkozzon vele, de mivel a volt miniszterelnök azzal vádolta az őt idéző Magyar Időket, hogy rosszul idézte, az ügy folytatódik.

De miről is van szó?

  • A Magyar Idők közölte pár nappal ezelőtt, hogy Medgyessy azt nyilatkozta, hogy "azt semmiképp nem merném állítani, hogy a korrupció szintje ma magasabb lenne, mint korábban, illetve hogy maga a jelenség tapinthatóbb lenne, mint az előző kormányok idején".
  • A baloldal kiakadt.
  • Medgyessy előbb a Klubrádióban, majd utána az ATV-ben tisztázta, hogy az ellenkezőjét gondolta. Szerinte más minőségű ma a korrupció, mint a korábbi kormányok idején volt, és a hazai és a nemzetközi közvéleményt is nagyon foglalkoztatja a jelenség.
  • A volt szocialista kormányfő az ATV-nek azt mondta, hogy félreértette és rosszul idézte őt a Magyar Idők.


A kormánypárti lap viszont felvette az interjút, és nyilvánosságra is hozta most a hangfelvételt. Ezen Medgyessy a saját hangján mondja a korrupcióról, hogy 

most nagyon a homlokterébe került a társadalmi érdeklődésnek, meg a nemzetközi érdeklődésnek a magyarországi korrupció, de azt nem merem állítani, hogy ez tapinthatóbb.

Vagyis a Magyar Idők jól idézte a volt kormányfőt, más kérdés, hogy Medgyessy nem azt gondolja, amit mondott.