Ilyen volt közelről a bombafenyegetés miatt leszálló gép Ferihegyen

2015.12.07. 22:15

Ma bombafenyegetés miatt meg kellett szakítania az útját a Berlinből Hurghadába tartó Condor-gépnek, amit két vadászgép kísért a Liszt Ferenc reptérre. Azt lehet tudni, hogy tűzszerészek, tűzoltók és mentősök is a helyszínre siettek, de most Róbert nevű olvasónknak köszönhetően egészen közeli részletek is kiderültek a nem mindennapi történésről.

Róbert a saját bevallása szerint a reptér 2A termináljának kilátójából szemlélte az eseményeket:

„A mai napon 11.30 óra magasságában a Liszt Ferenc repülőtérre érkező Condor légitársaság gépe landolásának és az azt megelőző eseményeknek a 2A terminál kilátóteraszáról véletlenül voltam szemtanúja.

Feltűnt, hogy a szóban forgó gép földet érését megelőző kb. 20 percben erőteljes biztonsági és rendvédelmi készülődés vette kezdetét. Rengeteg biztonsági autó, rendőr, mentő érkezett és mozgósították a repülőtéri tűzoltóságot is.

Másik feltűnő jelenség volt, hogy teljesen leállt a repülőtér légiforgalma. Több légitársaság, ezen belül is a Wizz Air három gépe utasokkal megtöltve sokáig várakozott a betonon. Lezárták azt a kifutópályát, amely mellé később a szóban forgó gépet félreállították, mindkét végét megkülönböztető jelzést használó biztonsági autók vigyázták.

Landolást követően a biztonsági szolgálat egy járműve a Condor gépét egy félreeső területre vezette, ezt követően a rendvédelmi erők járművei, lépcsők és buszok közelítették meg a gépet, de percekig csak távolról figyelték. Csak ezután következett a légi jármű kiürítése.

Eközben megindult egy kifutópályán a reptér forgalma, sorban álltak a felszállni szándékozó gépek. Egy landoló után egy felszálló repülő egy ugyanazon pályán. Eközben a déli csúcsforgalomban érkező járatok a levegőben voltak kénytelenek várakozni, így fordulhatott elő, hogy az adott időszakban minden érkező gép késéssel érkezett meg Budapestre” – írta az Indexnek címzett levelében.

A gépen utazó 130 utasért délután mentesítőjárat érkezett, és már úton vannak az egyiptomi Hurghadába.