Lopott árammal világították meg a kenderültetvényt

2015.12.08. 11:04

Egy 36 éves férfi és 24 éves párja egy Cegléd melletti dűlőn, egy rokonuktól kapott házban laktak. Se munkájuk, se jövedelmük nem volt, de szerettek füvet szívni. Ezért aztán 2013-ban elhatározták, hogy saját kezükbe veszik a termelést, és a házban berendeztek egy kis ültetvényt. A ház több helyiségét a vadkender optimális fejlődéséhez szükséges módon alakították át, megfelelő hőmérsékletet, páratartalmat, mesterséges fényt biztosítottak, termőföldet és speciális tápoldatot is beszereztek, az ablakokat pedig fóliával, hungarocellel sötétítették el.

Az ültetvényhez jelentős mennyiségű áramra volt szükség, ezt a mérőóra megkerülésével, méretlenül szerezték meg, 2,3 millió forint kárt okozva a szolgáltatónak. 2015 márciusára már 399 tőből állt az ültetvény, akkor azonban az ajtón kopogtattak a rendőrök, és a házkutatást követően mindkettejüket letartóztatták. A férfi jelenleg házi őrizetben van, a nő lakhelyelhagyási tilalom alatt áll. 

De hamarosan mindketten átköltözhetnek a börtönbe, mert a Pest Megyei Főügyészség kedden jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása és lopás bűntette miatt vádat emelt ellenük, és fegyházbüntetés kiszabását kérte a bíróságtól. 

(MTI)