Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Három megyében aktív bűnözői csoportot fogtak el

2015.12.10. 12:55

Nógrád, Veszprém és Csongrád megyében működői bűnözői csoportot számolt fel a rendőrség. A három budapesti férfi a gyanú szerint irodaházakba és üzletekbe tört be, pénzt és ruhákat vitt el, miközben hasonló bűncselekmények miatt már eljárás folyt ellenük. 

M. Attila Szabolcs, M. László és L. Sándor terepfelmérés után egy salgótarjáni és egy szentesi irodaházba, egy veszprémi nyomtatványboltba és egy szentesi ruházati üzletbe tört be augusztus 27. és november 20. között. Egyik helyszínen sem volt riasztó vagy kamera, a térfigyelő kamerák ugyanakkor segítették az elfogásukat.

Két gyanúsítottat a Terrorelhárítási Központ (TEK) bevetési egysége fogott el november 21-én, harmadik társukra három nappal később a salgótarjáni nyomozók találtak rá budapesti rejtekhelyén, egy vendégházban. Mindhárman előzetes letartóztatásban vannak.

Ugyanez a bűnözői kör több irodát tört fel Nyíregyháza belvárosában tavaly novemberben. Ügyük úgy vált ismertté, hogy menekülés közben a forgalommal szemben hajtottak az M3-as autópályán, mielőtt az ecsédi pihenőhelynél elfogták őket.