Fegyvereket és kábítószert foglaltak le Ipolyszögön

2015.12.11. 12:06

Nógrád megyei és balassagyarmati nyomozók elfogtak egy szlovák állampolgárságú férfit és nőt, akiknek az előzetes letartóztatását a bíróság elrendelte – írja a police.hu.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság járőrei december 8-án egy ipolyszögi parkolóban ellenőriztek egy külföldi rendszámú autót és két szlovák állampolgárságú utasát. Körözés alatt álló személyi okmányokat, fehér színű kristályos anyagot, különböző kapszulákat és tablettákat találtak náluk. A házkutatáson a nyomozók a férfi lakásán további kábítószergyanús fehér kristályos anyagot, zöldes színű növényi törmeléket, különböző kapszulákat és több fegyvert foglaltak le, ezek szakértői vizsgálata folyamatban van.

hnl 9 4
Fotó: Police.hu

Az előzetes szakértői vélemény alapján a lefoglalt anyagok kábítószernek minősülnek, melyek hatóanyag-tartalma meghaladja a csekély mennyiség felső határát. A férfi pedig a fegyverek tartásához szükséges hatósági engedéllyel nem rendelkezik. A nő az igazoltatáskor valótlan személyi adatokat adott meg, majd a valódi személyazonosság megállapítását követően kiderült, hogy ellene a szlovák társhatóság elfogatóparancsot bocsátott ki.

A 28 éves losonci férfit és a 20 éves selmecbányai nőt a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, melyet a bíróság december 11-én el is rendelt. A férfi ellen kábítószer-birtoklás és lőfegyverrel visszaélés, míg a nő ellen közokirat-hamisítás és kábítószer-birtoklás megalapozott gyanújával folytatódik az eljárás.