Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Módosíthatják az alaptörvényt a terrorveszély miatt

2015.12.12. 08:29

A terrorveszély kezelése érdekében valószínűleg módosítani kell az alaptörvényt, hogy a jogrendünkben legyen erre vonatkozó minősített helyzet - nyilatkozta Kósa Lajos a Magyar Idők című lapnak. Kósa szerint a rendőrségnél és a honvédségnél is az állomány folyamatos feltöltése és felkészítése szükséges. 

A Fideszen belüli vitákról szólva azt mondta, "számos kérdésben komolyan eltérnek az álláspontok", de ezeket a nézetkülönbségeket szerinte tudják rendezni. Szerinte a párton belül vannak generációs viták is, de "hogy kinek milyen órája van, az nem generációs vita". "Ki az, akit nem macerálnak már egészen meghökkentő ügyekkel? Ezekben az esetekben nem is a valóság számít, hanem csak az indulatkeltés a fontos. Ezt a politikusok foglalkozási ártalmának tekintem" - mondta Kósa Lajos.

Kósa szerint noha a veszprémi és más időközi választást elbukta a Fidesz, az általános országgyűlési választás azonban nem ilyen, mert ott már nem csak az ellenzéknek van tétje a választásnak, így a Fidesz is könnyebben el tudja vinni a szavazóit. 

Arról is beszélt, hogy jelenleg nincs olyan kényszer, hogy a Jobbik erősödésének megakadályozására külön stratégiájuk legyen, szerinte ugyanis "radikális oldalról Magyarországon még sohasem nyertek választást". Kósa szerint egyébként a DK is radikális párt, mert "egészen meghökkentő, radikális nézeteket képvisel". 

Azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz környezete miként gazdagodott az elmúlt időszakban, Kósa ezt válaszolta: "Nem az a kérdés, hogy egy kormány környezetével mi történik, hanem az, hogy az ország gyarapodik-e", márpedig szerinte az ország összes gazdasági mutatója javult.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!