Rétvári: 10 milliárdos kiadást jelentene a kvótarendszer

2015.12.14. 07:59

Az Ázsiából, Afrikából érkező emberek Magyarországra telepítésével azonnal megugrana az igény a gyermekjóléti és más szociális ellátások iránt, idővel feltehetően a hajléktalanok gondozásában részt vevő állami, önkormányzati szervezetek kiadásai is emelkednének, ezek a plusz terhek pedig tízmilliárd forintot is jelenthetnek - mondta Rétvári Bence a Magyar Időknek.

Menekültek Ásotthalomnál augusztus 4-én
Menekültek Ásotthalomnál augusztus 4-én
Fotó: Ajpek Orsi / Index

A KDNP alelnöke azt mondta: több százezer, esetleg több millió eltérő vallású és kultúrájú ember gyors betelepítése azonnali konfliktusokhoz vezethet. Félő, hogy a költségeket és a károkat az adófizetőknek kell majd viselniük, előny viszont egyedül azoknál a vállalatoknál jelentkezhet, amelyek a bevándorlás révén olcsó munkaerőhöz jutnak.

A képzetlen bevándorlók számára a beilleszkedést segítő, különféle képzéseket kell meghirdetni, munkaügyi felkészítésük csak ezután következhet. A politikus megítélése szerint a kormány elsődleges feladata a magyar polgárok helyzetbe hozása, a munkanélküliség további mérséklése, az előrelépés lehetőségének megteremtése.