Leszúrta a kötözködőt, 12 évet kapott

2015.12.18. 17:54

2012 októberében a szórakozásból hazafelé tartó különböző társaságok között tört ki a balhé Harsányban: egy helybéli 20 éves férfi összeszólalkozott egy kisebb csoporttal, amelynek az egyik tagja, az akkor 19 éves H. Patrik késével olyan súlyosan megsebesítette a sértettet, hogy a kórházba szállítása közben meghalt.

E már egy megismételt eljárás volt a bíróságon: korábban a Miskolci Törvényszék „a jelentős sértetti közrehatást is figyelembe véve” felmentette az emberölés vádja alól a vádlottat, mert jogos védelmi helyzetként értékelte a szúrás pillanatát, és csak testi sértés miatt ítélte el egy év börtönre.

Fellebbezések után ezt az elsőfokú döntést aztán hatályon kívül helyezték. A megismételt eljárásban a bíróság a jogos védelmi helyzetet nem állapította meg, és emberölés bűntette miatt ítélte el a vádlottat 12 év börtönbüntetésre – írja az MTI.

A bíróság elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását, amely ellen ő és védője fellebbezést jelentett be, csakúgy, mint az ítélettel szemben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport