Kisfilmes kérdések lesznek az elméleti KRESZ-vizsgában

2015.12.18. 13:38

2016 januárjától mozgóképes kérdésekkel bővül az elméleti KRESZ-vizsga, áll a Nemzeti Közlekedési Hatóság közleményében.  A kisfilmek konkrét forgalmi szituációt és nem egy kiragadott pillanatot ábrázolnak majd annak érdekében, hogy a vizsgázók élethűbb megjelenítésben értelmezhessék, így jobban megértsék az adott közlekedési helyzetet. A fejlesztés célja, hogy a friss jogosítvánnyal rendelkezők jóval felkészültebben kerüljenek ki a forgalomba, így a közlekedésbiztonság és a közlekedési kultúra jelentős mértékben javulhat.

A filmbejátszások legfeljebb 10 másodpercesek, és korlátlan ismétléssel lejátszhatóak abban az egy percben, ami válaszra a vizsgázó rendelkezésére áll. A vizsgán feltett összes kérdés darabszáma, összes pontértéke és a megfelelés ponthatára sem változik.

Idén januárjában a számítógépes elméleti vizsga kérdésbankja teljesen megújult. A korszerűtlen, elavult ábrázolásokat, technikai megoldásokkal kapcsolatos kérdéseket modernizálták, a kérdések száma pedig jelentősen megnövekedett. Ezzel elkerülhetővé vált az a helytelen tanulási módszer, amikor a vizsgázó csak memorizálja az adott kérdéshez tartozó helyes választ.