Megvan az év legvadabb autószerelője

2015.12.22. 10:26

Ittasan és engedély nélkül tett próbakört az autószerelő, kétszer is elkapták

− írja közleményében a Bács-Kiskun megyei főügyészség. "Jármű önkényes elvétele, ittas járművezetés és egyedi azonosító jellel visszaélés" miatt emelt vádat ellene a kecskeméti ügyészség. De mi történt pontosan?

A 40 éves kecskeméti férfi egy hetényegyházi autójavító műhelyben dolgozott, így szabad bejárása volt a műhelybe, ahol főnöke utasításai szerint a javítási, szerelési munkálatokban segédkezett, a javításra átvett autókat kipróbálhatta.

Augusztus 21-én kora délután súlyosan ittasan elvitte az egyik, forgalomból kivont, rendszám nélküli autót a műhelyből és Kecskemét lakott területén kívül egy „S-kanyarban” kisodródott és az árokba hajtott. A rendőr járőrök a részeg férfit előállították és a jogosítványát a helyszínen elvették.

Ezután a főnöke megtiltotta a szerelőnek, hogy a műhelyben lévő járművekkel közlekedjen. Két héttel az eset után, szeptember 9-én este a szerelő, immáron jogosítvány nélkül, főnöke egyértelmű tiltása ellenére újabb autót vitt el a műhelyből, ezúttal egy eladó kisbuszt. A helyzet annyiban hasonlított a korábbihoz, hogy ezúttal is részeg volt.

„A férfi terhére rótt bűncselekményeket a törvény 4,5 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű férfivel szemben börtönbüntetést, továbbá a korábbi felfüggesztett börtönbüntetése végrehajtását indítványozta" − áll az ügyészségi közleményben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport