Sára, Márió
-4 °C
5 °C

Három minisztériumnál osztottak év végi jutalmakat

2015.12.23. 08:43 Módosítva: 2015.12.23. 15:36

A Bors végigkérdezte a minisztériumokat, hogy mennyi jutalmat osztottak ki dolgozóiknak az év végén. A lapnak a Külgazdasági és Külügyi Minisztérium, az Igazságügyi Minisztérium, a Belügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Miniszterelnöki Kabinetiroda azt felelte, hogy nem osztottak jutalmakat.

Három minisztérium azonban nem volt ilyen szűkmarkú:

  • a honvédelmi tárcánál egyszeri, 100 ezer forintos Erzsébet-utalvánnyal ismerték el a kormányzati szolgálati jogviszonyban álló dolgozók teljesítményét, pl. Dankó István közigazgatási államtitkárét, Kun Szabó István, Puskás Attila és Siklós Péter helyettes államtitkárokét,
  • a Nemzetgazdasági Minisztérium nettó 130 ezret adott dolgozóinak,
  • a földművelésügyi tárcánál fejenként 80 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt adott.

A Miniszterelnökség nem reagált a lap megkeresésére.

Frissítés: A Honvédelmi Minisztérium délután cáfolta a Bors információit, közlésük szerint az államtitkárok és a helyettes államtitkárok nem kaptak év végi jutalmat. A tárcánál 172 fő kormányzati szolgálati jogviszonyban álló munkavállaló kapott fejenként 100 ezer forint összegű Erzsébet-utalványt.

Frissítés2: A Miniszterelnökség az Indexnek eljuttatott válasza szerint náluk ebben az évben sem került sor jutalmak kifizetésére. Ugyanakkor egyéb juttatásként a Miniszterelnökség munkatársai egyszeri, fejenként 200 ezer forintos összegű Erzsébet-utalványban részesültek. A Miniszterelnökség szerint extra jutalom nincs a minisztériumokban, jogilag nem létezik év végi jutalom. A teljesítmény alapján adható jutalmak időzítéséről pedig a munkáltatók egyedileg döntenek.