Paul Lendvai után a Századvég is felsorakozott Orbán Viktor mögött

2015.12.31. 09:18

Mit érdemes tudni a Századvégről?

Kormányközeli elemzőintézet, gyakran nyernek el sokmilliós megbízásokat különböző feladatokra. Legutóbb december 21-én derült ki, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium bruttó 791,85 millió forintot költ „Szakpolitikai kutatással alátámasztott tanácsadási, valamint tanulmánykészítési” célokra. Hirdetés nélkül, tárgyalásos formában oldották meg a közbeszerzést.

„Már az európai baloldalon is egyre többen támogatják Orbán Viktor migránspolitikáját, mert a józanul gondolkodók belátták, hogy Európa létéről van szó” – mondta a Századvég vezető elemzője az M1 reggeli műsorában az MTI szerint.

Lánczi Tamás azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy Paul Lendvai magyar származású osztrák újságíró, a magyar miniszterelnök egyik legnagyobb kritikusa úgy nyilatkozott, hogy Orbán Viktor politikája az egyetlen járható út a menekültválság megoldására.

Az elemző szerint „ma már sok baloldali gondolkodó, sőt a magyar és a nyugat-európai lakosság legnagyobb része is azt a politikát szorgalmazza, amelyet a magyar miniszterelnök folytat”.

„Úgy tűnik, túlléptünk az ellentéteken, mert a migráció destabilizálja Európát” – tette hozzá.

Azt is mondta, hogy a baloldal mára „szubkultúrává” süllyedt Magyarországon. A migrációs krízist teljesen félreértették, és a szavazók nem figyelnek rájuk, mert teljesen hiteltelenné váltak.

Szokatlan, hogy egy európai országban ennyire ellenzék nélkül működjön a politika

– tette hozzá Lánczi Tamás.