Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Villamosmegállóban született csecsemő életét mentették meg a rendőrök

2016.01.03. 10:33

A rendőrök egy miskolci villamosmegálló mellett született csecsemő életét mentették meg az éjszaka folyamán - írta a Police.hu.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságra szombat éjszaka 23 óra 45 perckor érkezett bejelentés, amely szerint a Miskolc, Árpád úton lévő egyik villamosmegállónál egy nő szül.

A megállóhoz legközelebb tartózkodó járőrpáros néhány percen belül a helyszínre érkezett, ahol azt tapasztalták, hogy a megálló melletti gyalogos-átkelőhelyen egy nő áll, akinek lehúzott nadrágjában már benne van az újszülött gyermek.

Az egyik kiérkező rendőr, álljon itt a neve, Farkas Tamás törzsőrmester ekkor haladéktalanul hozzálátott a csecsemő légutainak megtisztításához, amelynek eredményeként a gyermek felsírt, életfunkciói helyreálltak. Eközben a társa, Lantos Krisztián törzsőrmester az anyát védte a kihűléstől a szolgálati gépjárműből kivett pléddel.

A rendőrök által megtett elsődleges intézkedéseket követően a mentőszolgálat munkatársai is a helyszínre érkeztek, akik folytatták az anya és gyermeke ellátását, majd őket a járőrök kíséretében kórházba szállították.