Karácsony Gergelynek nem is egy kihívója akadt

2016.01.06. 06:39

Karácsony Gergely és Szabó Tímea is újra indul a PM társelnöki posztjáért a hétvégi tisztújításon, értesült az Index. Jelenleg is ők vezetik a Párbeszéd Magyarországot, a párt alapszabálya szerint mindig egy férfi és egy női társelnök áll a szervezet élén.

A némi figyelmet érdemlő újdonság, hogy Karácsonynak meg kell küzdenie a posztért. Zugló polgármestere mellett ugyanis hárman is indulnak még a társelnöknek:

  • Barabás Richárd szakszóvivő, XI. kerületi önkormányzati képviselő, a PM ifjúsági szervezetének vezetője
  • Erdős Zoltán Philippe
  • Erőss Gábor VIII. kerületi képviselő

Közülük az országos ismertség és a zuglói polgármesteri tisztség miatt a legnagyobb esélye Karácsonynak van, ám éppen ez is a belső kritika ellene: túlságosan lekötik zugló ügyei, így értelemszerűen kevesebb ideje marad a pártra. Az Indexnek Karácsony beszélt is korábban arról, hogy polgármesterként kivonul az országos politikából.

A női társelnöki tisztségre egyedül Szabó Tímea jelöltette magát. Itt elvileg szóba jöhetett volna még a most elnökségi tag Szabó Rebeka is, Zugló alpolgármestere azonban nem indul posztért. 

A tisztújításon a most 5 fős elnökséget kibővíthetik 7 fősre. Elnökségi tagnak nyolcan indulnak, közülük öten kerülhetnek be (ehhez jön még a két társelnöki szavazat). Döntés hétvégén.