Budán folytatódik a Mahir-oszlopok miatti háború

2016.01.06. 11:05

Reggel 9 órakor a Bartók Béla út 44. szám előtt lökdösődés alakult ki a Mahir Cityposter Kft. biztonsági emberei és a fővárosi önkormányzat bontóbrigádja között. Utóbbiak a BKK Közút Zrt. alkalmazottai, akik négy emberrel jelentek meg a budai oszlopnál, míg Simicska cégét öt biztonsági őr képviselte. A hirdetőoszlop körül végül állóháború alakult ki, amit két rendőrautó és öt rendőr felügyelt, ezen a szakaszon egy sávot le is zártak az úton.

index
Fotó: Szabó Péter

Puskár Anett, a Mahir tanácsadója azt mondta, hogy tegnap feladtak egy álláshirdetést, ennek köszönhetően egy éjszaka alatt megduplázták a biztonsági őrök számát, most már nagyjából annyian vannak, mint ahányan az oszlopok elvitelével foglalkoznak.

A főváros emberei úgy tűnik, lassan feladják, hogy elvigyék az oszlopot. Már azt szervezik, hová menjenek tovább oszlopokat eltávolítani. 

Figyelj akkor majd menjetek arra a bizonyos megbeszélt helyre, de vargabetűkkel menjetek, hogy ezek a b...k ne tudjanak követni

- mondta nevetve a főváros embereinek vezetője utalva arra, hogy az itt lévő biztonságiak követik majd őket. 

index2
Fotó: Szabó Péter

Mint ismert, a fővárosi önkormányzat az októberi közgyűlésén hozott döntést arról, hogy szerződést bont a Mahir Cityposterrel. A Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester által vezényelt döntésben arra hivatkoztak, hogy a cég nem teljesítette maradéktalanul a szerződésben foglaltakat. December 31-ig adtak határidőt arra, hogy a közterületi hirdetőoszlopokat elbontsák, de erre nem került sor, ezért a BKK Közút szombaton megkezdte a bontást, amelynek költségeit Simicskáékra fogja terhelni.

A Mahir az önkormányzati döntésre reagálva korábban közölte: tekintettel arra, hogy a szerződés felmondása „nyilvánvalóan jogszabályba ütközik, egyben bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúját is felveti”, a cég a felmondás kézhezvétele után azonnal megteszi a szükséges jogi lépéseket azért, hogy megóvja törvényes jogait, és érvényesítse jogos igényeit.  • Hírek
  • Személyi kölcsön