Sínekre dőltek a fák Somogy megyében az ónos eső miatt

2016.01.07. 06:19 Módosítva: 2016.01.07. 06:22

Somogy megyében jelentős késésekkel kell számolni a hajnali, reggeli órákban öt vasútvonalon, ahol az ónos eső miatt a vasúti pályára dőlt fák akadályozzák a vonatközlekedést - közölte Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese csütörtök reggel az MTI-vel.

A Barcs és Középrigóc, Sellye és Szentlőrinc, Bóly és Villány, Somogyszob és Nagyatád, illetve a Barcs és Babócsa közötti vonalakon nem közlekedhetnek vonatok. A szakemberek a fák eltávolítását folyamatosan végzik.

A nemzeti vasúttársaság többi vonalán jók a közlekedés feltételei, a hajnali vonatok országszerte és az elővárosban is menetrend szerint közlekednek. Az előforduló jegesedés miatt az utasoknak érdemes óvatosan megközelíteni a vonatokat, és vigyázni a le- és felszállásnál.

Tolna megyében az intenzív havazás miatt során csúszóssá váltak az utak. Ezért korlátozzák a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű járművek közlekedését csütörtök reggel öt órától, közölte a megyei rendőr-főkapitányság. A teherautók kijelölt parkolókban várhatják meg a tilalom feloldását.