Két szerelvényből ki kellett menekíteni az utasokat a 2-es metró vonalán

2016.01.07. 17:43 Módosítva: 2016.01.07. 20:49

Csütörtök délután két órán keresztül nem járt a 2-es metró a Deák Ferenc tér és az Örs vezért tere között. A BKV sajtóosztályán megerősítették azt az információnkat, hogy valaki bement az alagútba, keresték, de nem találták meg.

Úgy tudjuk, ilyenkor az a protokoll, hogy az összes érintett szakaszt áramtalanítják. Legalább két szerelvényből evakuálni kellett az utasokat, mert a délutáni csúcsidőszakban több kocsi volt a pályán, mint ahány megálló van.  

Több olvasónk is megírta, hogy valaki beszaladt az alagútba, és nem találták, ezért nem járt az említett szakaszok között a metró. Volt, aki korábban jelezte, hogy délután azt is bemondták, a Batthány tér és a Déli pályaudvar között sem jár a metró, de ezen a szakaszon a tapasztalatok szerint kezdetben csak lassan, de a leállás alatt is ment a metró.

Viszont a Deák és az Örs között két megálló között is vesztegeltek szerelvények. Fotót is küldő olvasóink szerint ezekről az utasok végül a sínek között sétáltak be a Keleti pályaudvarra.

Volt, ahol egyértelműen jelezték, hogy el kell hagyni a szerelvényt, és pótlóbuszokra kell átszállni, de többen is arra panaszkodtak, hogy az utasok tájékoztatása nem volt rögtön a legmegfelelőbb. „A vezető bemondta, hogy műszaki okok miatt várakozunk egy kicsit. Olyan 15-20 perc elteltével megindultak az emberek a szerelvény eleje felé. Én persze az utolsó előtti ajtónál álltam, így csak olyan 5-10 perc múlva láttuk az előre araszolás, leülés közben, hogy pontosan mi is történik, mert semmit sem közöltek a hangosbemondón. Végül sikerült a vezetőfülkén keresztül leszállnom és 50-100 méterre ott is volt a Keleti" – írta a Keleti és a Stadionok között megállt szerelvényen ragadt egyik olvasónk.

„A Batyin kb. tíz perce váró metróra tudtam felszállni, ami tömve van. Valószínűleg begyűjti az utasokat, arra vár" – írta egyik kollégánk a helyszínről.

Tovább utazó kollégánk szerint a Deákon akkora tömeg szállt le, mintha épppen a Sziget nyitónapjára érkeznének meg a HÉV-vel. A lenti részen csak magyarul mondták be, hogy pótlóbuszokra kell átszállni. A metróból felérve már bemondták magyarul és angolul is, hogy nem jár a metró a Deák és az Örs között.

Egy olvasónk fegyveres katonákat is látott lefelé tartani a Deákon a metróba.

Aki a helyszínen tartózkodik, látott vagy hallott valamit, azt írjon nekünk a tema@index.inda.hu címre.

Ritka a hasonló léptékű leállás. Közben ráadásul hatvan BKK-s felső- és középvezető jelenleg is a balatonszemesi Hotel OTP-ben van vezetésfejlesztési tréningen. Úgy tudjuk, hogy a szerdától péntekig tartó tréning miatt többen is morgolódtak, mert egyébként is lett volna a központban dolguk a hó miatt.