Nitrogénszállító tartályautó és személyautó ütközött

2016.01.10. 13:05

Délutánra eloltották a tűzoltók azt a tüzet, amely egy cseppfolyós nitrogént szállító tartályautó és egy személyautó ütközésekor keletkezett vasárnap dél körül az M2-es autóút fóti-dunakeszi szakaszán. A balesetben egy ember meghalt – tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t.

Az ütközésben mindkét kocsi kigyulladt, és a vízelvezető árokba csapódott. A kamion szállítmánya miatt minden eshetőségre felkészülve 100 méteres sugarú biztonsági zónát jelöltek ki, eközben több mint 20 tűzoltó oltotta a lángoló járműveket. A helyszínen tartózkodik a megyei katasztrófavédelem műveleti szolgálata is. A tartálykocsiban 9 ezer liter cseppfolyós nitrogént szállítottak. A tartály leszakadt a vezetőfülkéről, majd oldalára borult, a benne lévő anyag azonban nem jutott a szabadba.

Utóbb kiderült, hogy mindkét járműben csak a gépkocsivezető utazott, közülük a személyautó vezetője annyira összeégett, hogy nem lehetett rajta segíteni. A tartálykocsi sofőrje sokkot kapott, de nem sérült meg.

Az M2-es autóút 25-ös kilométerénél történt karambol helyszínén jelenleg az utómunkálatok folynak, ezek akár estig is eltarthatnak. A tartálykocsi tartalmát át kell fejteni, ezután következhet a nehézgépjármű daruval történő kiemelése - magyarázta a szóvivő.

Az autóutat teljes szélességében lezárták, a mentés végéig a forgalmat a rendőrök a szomszédos benzinkút parkolóján keresztül terelik. A megyei rendőr-főkapitányság honlapján olvasható információk szerint Fót felől nem lehet az M2-esre hajtani.

A baleset körülményeit a rendőrség és a katasztrófavédelem is vizsgálja, egyebek mellett iparbiztonsági szemlét és tűzvizsgálatot is tartanak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport