Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

500 milliót költ az NKH egy 25 éves repülőgépre

2016.01.12. 20:17

Közel félmilliárd forintból újíthatnak fel egy a Nemzeti Közlekedési Hatóság vagyonkezelésében álló Let L-410-est, amelyet kalibrálásra alkalmaznak – tudta meg az AIRportal.hu.

A Közbeszerzési Hatóság honlapján megjelent nyílt közbeszerzési eljárás szerint egy darab Let L-410 UVP-E20 típusváltozatú gépet kell a pályázónak felújítania, amely után EASA tanúsítványt kaphat a jármű.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság az Airportal megkeresésére azt közölte, hogy a felújítandó repülőgépet 1989. december 13-án gyártották az Országos Mentőszolgálat megrendelésére. Az elmúlt 9 évben a budapesti repülőtéren parkolt, ezért kezdeményezte a hatóság a vagyonkezelés átvételét és a repülőgép újbóli hasznosítását. (Korábbi cikkünket a repülőről itt olvashatja.)

A felújítás után a gépet műszeres leszállító berendezés (ILS) kalibrálására, a megtervezett repülési eljárások repülőgéppel történő kötelező lerepüléseire, illetve az indulási és érkezési eljárások jogszabályban előírt légi ellenőrzése használnák. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!