Négy új gyanúsított a terézvárosi ingatlanpanama ügyében

2016.01.12. 09:16

A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy egy új eljárásban négy új gyanúsítottat hallgattak ki a 2003-2007 közötti ingatlanpanamák ügyében. A két, már bírósági szakban lévő, Andrássy úti paloták ügyében folyó büntetőeljárás mellett van egy harmadik ügycsoport is, amelyet a BRFK 2014 őszén vádemelési javaslattal zárt le. Az ügyészség azonban úgy döntött, hogy a nyomozást folytatni kell, mivel az "egyes részcselekmények tekintetében a tényállást nem tárták fel teljes körűen".

Az érintett ingatlanok között öt Andrássy úti épület található, továbbá a Liszt Ferenc tér 7., az Oktogon tér 4., a Dalszínház utca 2., az Anker köz 1–3. és a Podmaniczky–Munkácsy utcai tömb. A tíz ingatlan esetében a korábbi vádemelési javaslat szerint a Terézvárosnak okozott vagyoni hátrány 1,9 milliárd forint volt.

Az új eljárás nyomozási határideje március 30. A Fővárosi Főügyészség szóvivője a lap kérdésére nem mondta meg, hogy a gyanúsításokat hűtlen kezelésért vagy valamilyen más bűncselekmény kapcsán tették-e meg. A lap azonban úgy értesült, hogy a négy gyanúsított egyike sem politikus.

Mint írják, az Andrássy út 3. és az Andrássy út 47. kapcsán a Fővárosi Törvényszéken 2011 óta zajló eljárásokban szocialista és szabad demokrata önkormányzati képviselők ülnek a vádlottak padján, köztük az egykori vagyongazdálkodásért felelős szocialista alpolgármester, Fürst György és további 12 volt önkormányzati képviselő, akiket különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolnak. Ebben az ügyben a büntetőper csütörtökön folytatódik.