Egy sörözőben látták utoljára az eltűnt MSZP-s képviselőt

2016.01.13. 06:26
A bulvárlapok az eltűnt szocialista önkormányzati képviselő, Sápi Attila eltűnéséről írnak. A zuglói képviselő eltűnése előtt zavartan viselkedett, egy cégének százmilliós adótartozása volt, miközben a politikusnak papíron semmije sincs.

Egy sörözőben látták utoljára  Sápi Attila zuglói MSZP-s önkormányzati képviselőt, akit eltűnés miatt keresnek. Sápi egy hete, január 5-én lakásáról tréningruhában és kabátban leugrott a dohányboltba, azóta nem tudni, hol van, a mobiltelefonja ki van kapcsolva.

A Blikk azt írja, hogy megtalálta azt az asszonyt, aki utoljára láthatta a képviselőt, méghozzá egy Sápi jelenlegi lakhelyétől 150 méterre található sörözőben. A nő ott felszolgáló. "Sápi egy sört és egy kávét rendelt magának. Igencsak zavartnak tűnt. Úgy tűnt, be van drogozva, ennyire zavartan nem tud viselkedni senki a sörtől" – mondta a Blikknek Kóté Károlyné. Arról is beszélt, hogy Sápi "egy rövid ideig itt álldogált a pultnál, aztán leült egy asztalhoz, és a telefonját nyomkodta negyedórán át". Ez a Blikk szerint csak azért furcsa, mert a hírek szerint a telefonját otthon hagyta.

A pultostól a lap azt is megtudta, hogy Sápi abban a zöld kabátban és fekete nadrágban volt, amelyet az eltűnésekor viselt, és ami a körözésben is szerepel. "Arra nem emlékszem tisztán, jött-e érte valaki, de úgy rémlik, talán nem egyedül távozott" - mondta a felszolgálónő. 

A lap megkérdezte annak a kiállításnak az egyik szervezőjét is, ahová Sápit védnökként várták pénteken. "Meg vagyok döbbenve. Egy festménykiállításnak volt a védnöke, pénteken volt a megnyitó, de nem jött el. Akkor hívtam, de ki volt kapcsolva. Csodálkoztam is, mert megbízható, pontos embernek ismertem meg" - mondta a szervező. 

A Blikk Sápi vagyoni helyzetének is utánament. A politikus bruttó félmilliót keres, de vagyonbevallása szerint nincs semmije, még lakása sincs, csak 1,8 milliós hiteltartozása. Ugyanakkor a lap vagy fél tucat olyan céget talált – többnyire biztonsági vállalkozásokat –, amelyekben a férfinak érdekeltsége volt. A cégtársa a Blikknek azt mondta: ő is aggódik Sápi miatt.

A Blikk emlékeztet arra, hogy Sápi Zuglóban önkormányzati képviselő, és annak a Tóth Csabának a bizalmasa, akinek a neve azokban a botrányokban merült fel, amelyekben fiktív tagokat toboroztak az MSZP-be.

A Bors szerint Sápinak százmilliós adóssága volt. A lap szerint utolsó, tavaly januári vagyonnyilatkozata szerint tulajdonos volt egy adminisztratív szolgáltatást végző kft.-ben, illetve 2011-től 100 százalékos tulajdonos egy biztonsági, magánnyomozással is foglalkozó cégben. Utóbbit 100 millió forintot, illetve 180 napot meghaladó adótartozás miatt tavaly októberben felszámolták.

A Borsban azt írják, hogy Tóth Csaba, az MSZP zuglói elnöke halk szavú, segítőkész embernek ismerte a férfit, akit választókörzetében is nagyon kedveltek. Nem láttak rajta olyan jelet, ami aggodalomra adott volna okot.