Négy embert akart megöletni a budapesti ügyvéd

2016.01.13. 09:21
Elképesztő történet: egy 73 éves ügyvéd három embert akart megöletni. Aztán amikor kijött az előzetes letartóztatásból, akkor még egyet. De nagyon nem volt szerencséje a bérgyilkosokkal.

A Fővárosi Főügyészség többrendbeli emberölés előkészületének bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy 73 éves férfival szemben, aki a vád szerint összesen négy ember megölésére adott megbízást különböző személyeknek.

Bár az ügyészségi közleményben nem szerepel, információnk szerint a történet főszereplőjét S. Sándornak hívják, a budapesti férfi korábban ügyvédként dolgozott. A vádirat szerint 2010 márciusában, még ügyvédként került kapcsolatba egy családdal, akinek nem csak jogi segítséget nyújtott, de kölcsönt is adott. A család ezért ötmillió forinttal tartozott neki. 

Csakhogy a pénzt a család nem fizette vissza, a tartozás fedezetét jelentő ingatlanból sem költöztek ki, ezért 2014 szeptemberében az ügyvéd úgy döntött: elraboltatja, megöleti és egy XXII. kerületi építkezésen bebetonoztatja adósait, azaz a háromtagú családot, egy akkor 39 éves férfit és két nőt. 

A bérgyilkossággal egy olyan férfit bízott meg, akit akkoriban ismert meg. Azt mondta neki, hogy a gyilkosságért összesen 600 ezer forintot fizet, ha pedig minden sikerül, akkor további egymilliót. Az alkalmi ismerőse színleg elvállalta a megbízást, de valójában szólt a rendőrségnek. 

A gyilkossággal megbízott férfi erről később így beszélt a rendőröknek:  "Közöltem vele, én egyszerű ember vagyok, nem értek ilyesmihez. Ekkor annyiban maradt a dolog, egy hét múlva viszont újra előhozakodott a témával.

Az arca eltorzult a gyűlölettől, amikor a tervéről beszélt.

Elképzelése szerint az lett volna a dolgom, hogy két beszervezett segítővel, egy kölcsönkapott furgonnal elmegyek a józsefvárosi lakásához, egy sokkolóval elkábítom a megfigyelése szerint a környéken kutyát sétáltató haragosát - a 39 éves férfit - és a harci kutyáját. Ezután betesszük a férfit a furgonba, majd felmegyünk a lakásba, és ugyanezzel a módszerrel „kiütjük” a két nőt. Hogy ne legyen feltűnő, szőnyegbe csavarva lehozzuk őket, majd elvisszük Csepelre. Hogy ott mi történik velük, azt nem részletezte, csak annyit mondott, a három holttestet a XXII. kerületi építkezésen, a nappalija alá gondolta eltemetni és bebetonozni. Kinyomtatta a józsefvárosi lakás alaprajzát, bejelölte, melyik szobában ki lakik."

S. Sándor azt hitte, minden simán megy, ezért a "bérgyilkossal" ismertette az emberölés általa kidolgozott részletes tervét, átadta a lakás alaprajzát, a sértettek fényképét, valamint a mindennapi szokásaikra vonatkozó információkat. Az utolsó egyeztetésük napján, 2014. szeptember 22-én a rendőrség S. Sándort elfogta, az idős férfi előzetes letartóztatásba került.

De a történetnek még nincsen vége. Amikor S. Sándor előzetes letartóztatása megszűnt, az idős férfi azzal szembesült, hogy volt élettársa végleg elhagyta őt. S. Sándor bosszúból meg akarta öletni a nő új barátját. Ezért először két büntetett előéletű férfit akart megbízni a gyilkossággal, akik azonban a megbízást nem vállalták, hanem - a megbízó tudta nélkül - bejelentést tettek a rendőrségen. De S. Sándor hajthatatlan volt. Továbbra sem tett le tervéről. Ekkoriban találkozott egy magát ukrán bérgyilkosnak kiadó személlyel, akit fel is akart bérelni. Hiba volt.

A "bérgyilkos" valójában olyan fedett nyomozó volt, aki ügyészi engedéllyel ukrán bérgyilkosnak adta ki magát. 

S. Sándor 2015. április 15-én vette ismét őrizetbe került, azóta is előzetes letartóztatásban van. A vád tárgyává tett bűncselekmények büntetési tételének felső határa - a bűnhalmazat miatt - hét és fél évig terjedő szabadságvesztés.