Csúszik a gyereküket halálra éheztető agárdi fényevők pere

2016.01.14. 16:15
Március végén lehet ítélet annak a családnak az ügyében, amelyet különös kegyetlenséggel, 14 éven aluli sértett sérelmére elkövetett emberöléssel vádolnak. A szülők másfél éves gyereke éhen halt, mert a szülők nem etették.

Az agárdi családban két éve halt éhen egy másfél éves kisfiú, mert hónapokon keresztül alig etették. A környékbeliek szerint a szülők elvakult fényevők. Ügyükben tavaly emelt vádat az ügyészség, de az első tárgyalást már el kellett halasztani, ahogy a mostanit is.

Mint a novemberi tárgyaláson, most is arra hivatkozott az áldozat anyai nagyanyja, a IV. rendű vádlott, hogy az egészségügyi állapota miatt távol kell maradnia a tárgyalástól. Az időközben beszerzett igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján a bíróság elutasította a távolmaradási kérvényt, és azonnali elővezetését rendelte el.

Miután megérkezett, a vádlottak visszavonták védőjüktől a védelme ellátására vonatkozó megbízást, arra hivatkozva, hogy megrendült közöttük a bizalom. A védő is ugyanígy nyilatkozott. A tárgyalás így január 19-én folytatódhat. Erre az időpontra a bíróság kijelöl egy védőügyvédet, aki felkészül az ügyből. Ha a vádlottak nem találnának másik jogi képviselőt, a tárgyalás akkor is folytatódhat.

Mivel az utolsó érdemi tárgyalás óta 3 hónap telt el, a kiemelten kezelt ügyet elölről kell kezdeni a jogszabályok szerint. A jövő héten ezért a tárgyalás eddigi anyagát ismertetik, majd két nappal később az igazságügyi orvosszakértőket hallgatják ki. Várhatóan március közepén születhetett ítélet az ügyben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport