Na, akkor hova is járt Farkas Flórián egyetemre?

2016.01.14. 18:03

Mindenkivel előfordult már, hogy hirtelen önéletrajzot kellett készítenie az országgyűlés honlapjára, és pont nem emlékezett rá, hogy hol is szerezte a diplomáját, és hol tanított egy évig óraadó tanárként.

De aztán beugrott, megírta az életrajzot, aláírva beadta. Aztán évek múlva rájött, hogy nem jót írt.

Ez történt a Fidesz parlamenti képviselőjével, Orbán Viktor miniszterelnöki biztosával is.

Farkas iskolai végzettségét a Magyar Nemzet bolygatta meg csütörtöki cikkével kétségbe vonva még az érettségijének valódiságát is.

Miután a parlamenti honalapon található életrajzában az áll, hogy az ELTE Jogi kar politológia szakán végzett, és 2006-ig ott tanított, kikeresték, van-e ott Farkas Flórián neve alatt szakdolgozat. Volt. Egy olyan, ami az országgyűlési képviselők mentelmi jogáról szól. Erről azonban gyorsan kiderült, hogy nem a roma politikus munkája, hanem egy karcagi névrokonáé.

A Magyar Nemzet cikkében szerepelt az is, hogy találtak egy másik szakdolgozatot is, de azzal az a baj, hogy nem passzol a hivatalos életrajzhoz, mert azt az ELTE Társadalomtudományi Karán, politikaelmélet szakon adta le egy Farkas Flórián nevű hallgató.

Kora délután a politikus Farkas Flórián nevében (egy f.f.sajto@ emailcímről) helyreigazítást küldtek szét a sajtónak.

A különböző média felületeken megjelent, szakdolgozatom meglétét - nemlétét firtató, engem hamis színben feltüntető cikkekre az alábbi tájékoztatást adom. Az állításokkal ellentétben van szakdolgozatom, melyet az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Társadalomtudományi Karán, Politikai Tudományok Tanszékén írtam.

Farkas azt is hozzátette, hogy 2005-ben végzett okleveles politológusként kitűnő minősítéssel, a szakdolgozat címe: Az Európai Unión belül-kívül? Az uniós csatlakozás hatásai a magyarországi cigányság életkörülményeire.