Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Edzésként társait verte a zárka réme

2016.01.15. 11:54

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás, kényszerítés és zaklatás miatt emelt vádat egy erőszakos többszörös visszaeső vádlottal szemben, aki a más ügyben elrendelt előzetes letartóztatása alatt zárkatársait rendszeresen bántalmazta és fenyegette.

A vádlott 2014. májusában azért, hogy a zárkatársai ne merjenek neki ellentmondani és így a zárka életét irányíthassa, azokat rendszeresen leköpte, trágár szavakkal illette, veréssel fenyegette, többüket pedig ténylegesen bántotta is.

Egyik zárkatársát a vádlott edzés gyanánt bántalmazta, testszerte ököllel megütötte, megrúgta. További három társát a vádlott azért fenyegette és verte meg, hogy helyette a WC-t, mosdót takarítsák ki. Egyiküket arra is kényszerítette, hogy naphosszat az ágyon a fal felé fordulva feküdjön, a sértett csak akkor mert felkelni, amikor a vádlott sétálni ment.

A fenyegetések és bántalmazások hatása alatt álló és így megfélemlített zárkatársaitól a vádlott különböző értékeket vett el, így a dohányt és az ételükből a húst, arra kényszerítette a zárkatársait, hogy hozzátartozóiktól csomagot és készpénzt kérjenek azért, hogy azt neki átadják. A Bv. intézet a zárkatársak jelzése alapján más körletben helyezte el a vádlottat.

2014. júniusban a vádlottat egy számára nem tetsző zárkában akarták elhelyezni, ahová a vádlott a biztonsági tiszt sértett többszöri utasítása ellenére sem volt hajlandó bemenni, ezért félelemkeltés céljából azzal fenyegette meg, hogy ha szabadul, a sértettet és a családját is megöli.

Az ügyészség a vádlottal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.