Végre vége az esőnek, az északkeleti megyékben havazik

2016.01.15. 19:18 Módosítva: 2016.01.15. 19:49

Az északkeleti határvidéken péntek este is esik a hó, az éjszaka folyamán a szélcsendesebb tájakon (főként Zala, Somogy, Baranya megyében) foltokban sűrű köd képződhet, de szombat reggel gyorsan javulhatnak a látási viszonyok - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

a délután kezdődött havazás miatt lelassult a közlekedés, a megyeszékhely környékén péntek estig néhány centiméter hullott le. A főutak és az autópályák latyakosak, vizesek, de jól járhatóak, a forgalom azonban kissé lelassult Nyíregyházán és környékén - tapasztalta az MTI tudósítója.

Dóka Imre, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta, délután öt óráig két baleset történt a megyei útjain, Baktalórántházánál egy román rendszámú mikrobusz borult fel, Tiszabercel és Gávavencsellő között pedig egy személyautó borult az árokba. Egyik balesetben sem sérült meg senki. 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

délelőttől már nem esik a hó, az enyhébb időjárásnak köszönhetően mindenhol olvad, az esti, éjszakai órákban inkább a lefagyások okozhatnak gondot az autósoknak, ugyanakkor a munkagépei folyamatosan dolgoznak - mondta Papp József,  a Közútkezelő megyei ügyeletese. Borsod megyében péntekre virradóra, illetve a reggeli órákra helyenként 5-8 centiméter vastagságú hó esett, de az edelényi, putnoki térségben 8-10 centimétert is mértek.

A megyében több baleset is történt, ezek közül a legsúlyosabb a 3-as számú fő úton Garadna település közelében, ahol öten sérültek meg amikor két kamion és egy kisbusz ütközött össze. A bükki síparadicsomnak is nevezett Bánkút síklubjának honlapja arról adott hírt, hogy szombaton elindítják a szánkópályán található E és L jelű felvonókat, illetve a D jelű felvonót is. Bánkúton 13 centiméternyi hó esett pénteken.

Hajdú-Bihar megyében,

Debrecenben délután sűrű hószállingózás volt.

A hétvégén országszerte szeles, hideg idő várható

  • Szombaton változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, délkeleten azonban megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb hózápor fordulhat elő. Az északi szelet a Dunántúlon nagy területen kísérik erős széllökések, keleten napközben még mérsékelt marad a légmozgás, de estétől ott is megélénkül az északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1, -6 fok között várható, de északkeleten a hóval borított, kevésbé felhős helyeken -10 fok körül valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.
  • Vasárnap délkeleten erősen, másutt változóan felhős lesz az ég, elvétve hózápor is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul.
Ön is látJA A HÓESÉST?