Alfréd
-2 °C
2 °C

Habony üzlettársa a taxisoknak: Bocs, de a szocializmus 26 évvel ezelőtt véget ért!

2016.01.18. 19:00

„...ne gondolja senki, hogy ezeket a szolgáltatásokat meg lehet állítani a határnál, vagy egy két rendelettel meg lehet szüntetni a létezésüket. Pedig a taxisblokád résztvevői éppen ezt követelik az államtól: tiltsák be az Ubert, vagyis tiltsák be a versenytársakat. 

Bocs, de a szocializmus 26 évvel ezelőtt véget ért!

 – írja Lánczi Tamás politikai tanácsadó, a Századvég vezető elemzője és Habony Árpád londoni cégének ügyvezetője a taxisok akciójáról Mozgástér című blogján, amit a közmédia netes felületei is népszerűsítenek.

Lánczi Tamás
Lánczi Tamás
Fotó: Soós Lajos

Lánczi a 2013-as taxisrendeletről azt írja, attól a taxizás drágább lett, de nem jobb, és azok a taxisok, akik 2013 őszén még örültek a 280 forintos tarifának, ma már foghatják a fejüket, ahogy az uberesek elhalásszák előlük az utasokat. Szerinte az ellenzéknek figyelembe kéne vennie ezeket a tényeket, még mielőtt „nagyon belelkesülne, hogy a taxisok lesznek az új kormánybuktató erő (ahogyan rácuppantak a Hosszú Katinka-ügyre)″.

Tavaly májusban írta meg az akkori Napi Gazdaság, hogy Lánczi Tamás, a Századvég vezető elemzője lesz Habony Árpád új londoni vállalkozásának egyik ügyvezető igazgatója. A Danube Business Consulting Ltd. politikai tanácsadócéget Habony Arthur L. Finkelsteinnel, Orbán Viktor másik kampánytanácsadójával, a negatív kampányok hírhedt szakértőjével alapította. 

Lánczi akkor a lapnak azt mondta, Finkelstein fogalom a szakmában, megtiszteltetésnek tartja, hogy ilyen tudású és ekkora tapasztalatokkal bíró szakemberrel dolgozhat együtt, az ügyvezetői posztra való felkérést pedig óriási kihívásnak és lehetőségnek tekinti.