Beszakadt alatta a medence rácsa, a Dagály nem akar fizetni

2016.01.19. 08:54

Furcsa uszodai kártérítési sztoriról számolt be a Magyar Nemzet. Egy úszni készülő nyugdíjas alatt 2014 októberében beszakadt a medence rácsa a Dagály fürdőben, így bezuhant az úgynevezett túlfolyóvályúba. 

A férfi súlyos lábsérülést szenvedett, ezért kártérítést kért a Dagálytól. Az üzemeltető elismerte az anyaghibát, a férfi mégsem jutott egyetlen fillér kártérítéshez sem.

Pedig nyolc napon túl gyógyuló sérülésként regisztrálták az esetet, a bal lába több helyen zúzódott, a férfi kórházba is került. A 75 éves férfi az elmondása szerint hetekig alig tudott mozogni.

A Dagály jogászai viszont közölték, hogy nem hajlandók megadni a nyugdíjas által kért 1 millió forintos kártérítést, egy legfeljebb egyéves fürdőbérletet ajánlottak neki. Ennek értéke 325 ezer forint.

A férfi nem fogadta el a fürdőbérletet, mert nem akar visszamenni egy olyan helyre, ahol balesetet szenvedett. Az ügy a Magyar Nemzet szerint megjárta Tarlós István főpolgármester irodáját is, és Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. vezetője is foglalkozott a dologgal, de a nyugdíjas nem kaphat kártérítést, csak fürdőbérletet. A lap arról nem írt, hogy a nyugdíjas bírósághoz fordul-e az ügyben.