Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Maradnak a taxisok, a rendőrség tudomásul vette

2016.01.19. 06:34

A rendőrség  gondoskodik a forgalom tereléséről és irányításáról az Uber ellen tiltakozó taxisok budapesti demonstrációja által érintett belvárosi területeken – közölte kedd reggel a rendőrség a Police.hu-n.

A rendőrség a Bajcsy-Zsilinszky út, József Attila út és Andrássy út kereszteződésénél „forgalomsegítéssel biztosítja a közlekedés folyamatosságát”.

A kereszteződésnél taxik egy-egy forgalmi sávot szabadon hagyva akadályozzák a forgalmat – olvasható a Police.hu oldalon. A rendőrség azt kéri, hogy aki teheti, ezt a környéket kerülje el, és válasszon alternatív útvonalat.

A rendőrség válaszában megerősítette, hogy a tüntetést szerda éjfélig jelentették be. 

A rendőrség a hétfői tüntetésről egy videót is feltöltött, amelyet helikopterrel készítettek az érintett területről hétfő délután.

Nincs dugó

Helyszíni tudósítónk szerint nagyjából harminc taxis áll a kereszteződésnél reggel. Dugó nincsen, szinte jobban lehet közlekedni, mint egy átlagos napon, valószínűleg sokan elkerülik a környéket.

Az Uber miatt demonstráló taxisok hétfőn zárták le az autók és a tömegközlekedés elől a Bajcsy-Zsilinszky utat. Az Uber betiltásának konkrét időpontjára próbálnak egyértelmű ígéretet kicsikarni. A demonstráció eredetileg kedd reggel nyolcig tartott volna, de a taxisok végül bejelentették, hogy szerda éjfélig maradnának. A hétfői események összefoglalóját itt találja.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!