Nevelési hibának tartja az ügyészség az óvodás megkötözését

2016.01.19. 07:57

Hetek óta habosítja a Blikk annak a kaskantyúi óvodába járó gyereknek a történetét, akit az óvónő egy fonallal megkötözött. A négyéves Józsi az eddigi információk alapján annyira rossz volt , hogy az óvónő csak úgy bírt vele, hogy egy piros fonállal gúzsba kötötte. 

Az óvodás szüleit kiborította az eset, feljelentést tettek a rendőrségen. Ők megszüntették az eljárást, a család azonban ebbe nem nyugodott bele, és panaszt emeltek. Nemrégiben kapták meg az ügyészség elutasító válaszát.

Az ügyészség szerint ugyanis egy gyereket megkötözni nem bűncselekmény, csak nevelési hiba.

"A bűncselekmény megállapításához az elkövetői körbe tartozó személy részéről súlyos fokú kötelességszegés elkövetése szükséges, kisebb mulasztásokhoz, nevelési hibákhoz a törvény nem kíván büntetőjogi következményeket fűzni" – írta az ügyészség. Az ügyészség szerint "ezen megoldásnak kizárólag nevelési célzata volt, és nem a gyermek megalázása, megszégyenítése, személyi szabadságának tartós korlátozása".

Az óvodás szülei nem hagyják annyiban a dolgot. A gyerek apja azt mondta a Blikknek, hogy a megszüntető határozat és a panasz elbírálása is az óvónő vallomásán alapul, "úgy állítják be a fiamat, mint egy négyéves bűnözőt. Holott az igazság az, hogy az eset óta a gyereket pszichológushoz kell hordani ".  • Tippek
  • Árfolyam