Uberesekkel kötekedtek, sofőröket fenyegettek, egy autót is megrúgtak a taxisok

IMG 5425
2016.01.19. 07:02
Hétfő hajnal óta tüntetnek a belvárosban a taxisok, akik az Uber betiltásának konkrét időpontjára próbálnak egyértelmű ígéretet kicsikarni. A taxisok a rendőrségnél bejelentették, hogy szerda éjfélig demonstrálnának. Egy időre néhányan jó ötletnek tartották, hogy uberesekre vadásszanak.

Hétfő este a Deák térnél az Uber betiltásáért tüntető taxisblokád résztvevői a maguk szórakoztatására elkezdték a pirosnál álló autókat figyelni, hátha kiszúrnak pár Uber-sofőrt. Volt, hogy beérték kurvaanyázással és az uberes sofőr szidalmazásával, volt, hogy körbeállták egy autót, és leköpték, de olyan is, hogy megpróbáltak kárt okozni benne.

„Mondjad meg a kollégáknak, nem nagyon kellene erre jönni, most elég feszült a helyzet" – mondta az egyik visszafogottabb taxis egy Uber-sofőrnek. „31 órája itt vagyunk már, tudod, azt lehet, bebasszuk az ablakot!" – tette hozzá egy másik taxis, miközben egy harmadik társuk lefotózta az uberes kocsiját és annak rendszámát:

Taxi vs. Uber 3.

Az egyik ilyen incidens során a taxisok körbeállták az uberes autóját, szidalmazni kezdték a sofőrt, miközben megpróbálták rávenni, hogy húzza le az ablakot. Hamarosan a rendőrök is megjelentek, akiket pedig arról próbáltak győzködni a taxisok, hogy parancsolja ki az uberes kocsi utasait, és lépjenek fel a sofőrrel szemben, mert szabálytalan, amit csinál. „Harmincegy órája itt állok azért, hogy a te gecidet megbasszam" – artikulálta sérelmét az egyik taxis, majd ráköpött az uberes autójára.

Taxi vs. Uber 4.

Több taxis eközben nyugtatni próbálta a többieket, hogy hagyják az ubereseket, mert azok szándékosan akarnak provokálni, ezért jönnek éppen feléjük. Ez nem mindig hatott, volt például, hogy az egyik taxis egy uberes kocsi után szaladt, és belerúgott.

Taxi vs. Uber 5.

A rendőrök ezután kérdőre vonták a férfit, aki azzal érvelt, hogy ha őt felelősségre vonják, akkor az uberest is, mert az meg áthajtott a piroson. Ezt az utolsó videót olvasónktól, Tábori Ádámtól kaptuk:

Taxisblokád incidens

Végül meggyőzték egymást, hogy nem érdemes ezzel szórakozni, mert nem jönnek ki belőle jól.