Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Uberesekkel kötekedtek, sofőröket fenyegettek, egy autót is megrúgtak a taxisok

IMG 5425
2016.01.19. 07:02
Hétfő hajnal óta tüntetnek a belvárosban a taxisok, akik az Uber betiltásának konkrét időpontjára próbálnak egyértelmű ígéretet kicsikarni. A taxisok a rendőrségnél bejelentették, hogy szerda éjfélig demonstrálnának. Egy időre néhányan jó ötletnek tartották, hogy uberesekre vadásszanak.

Hétfő este a Deák térnél az Uber betiltásáért tüntető taxisblokád résztvevői a maguk szórakoztatására elkezdték a pirosnál álló autókat figyelni, hátha kiszúrnak pár Uber-sofőrt. Volt, hogy beérték kurvaanyázással és az uberes sofőr szidalmazásával, volt, hogy körbeállták egy autót, és leköpték, de olyan is, hogy megpróbáltak kárt okozni benne.

„Mondjad meg a kollégáknak, nem nagyon kellene erre jönni, most elég feszült a helyzet" – mondta az egyik visszafogottabb taxis egy Uber-sofőrnek. „31 órája itt vagyunk már, tudod, azt lehet, bebasszuk az ablakot!" – tette hozzá egy másik taxis, miközben egy harmadik társuk lefotózta az uberes kocsiját és annak rendszámát:

Az egyik ilyen incidens során a taxisok körbeállták az uberes autóját, szidalmazni kezdték a sofőrt, miközben megpróbálták rávenni, hogy húzza le az ablakot. Hamarosan a rendőrök is megjelentek, akiket pedig arról próbáltak győzködni a taxisok, hogy parancsolja ki az uberes kocsi utasait, és lépjenek fel a sofőrrel szemben, mert szabálytalan, amit csinál. „Harmincegy órája itt állok azért, hogy a te gecidet megbasszam" – artikulálta sérelmét az egyik taxis, majd ráköpött az uberes autójára.

Több taxis eközben nyugtatni próbálta a többieket, hogy hagyják az ubereseket, mert azok szándékosan akarnak provokálni, ezért jönnek éppen feléjük. Ez nem mindig hatott, volt például, hogy az egyik taxis egy uberes kocsi után szaladt, és belerúgott.

A rendőrök ezután kérdőre vonták a férfit, aki azzal érvelt, hogy ha őt felelősségre vonják, akkor az uberest is, mert az meg áthajtott a piroson. Ezt az utolsó videót olvasónktól, Tábori Ádámtól kaptuk:

Végül meggyőzték egymást, hogy nem érdemes ezzel szórakozni, mert nem jönnek ki belőle jól.