Dugó a Deák környékén a taxisblokád miatt

2016.01.20. 09:25 Módosítva: 2016.01.20. 09:39

Az m1 helyszíni tudósítója szerint jelentősen lelassult a közlekedés a Deák Ferenc tér környékén a taxistüntetés miatt. A taxisok továbbra is egy-egy sávon engedik a forgalmat a Bajcsy-Zsilinszky úton, az Andrássy úton és a József Attila utcában.

Több kereszteződésben nem működnek a jelzőlámpák, ezeken a pontokon rendőrök irányítják a forgalmat. Jelenleg mintegy 30 taxis tüntet, de az eddigi tapasztalatok szerint napközben megnövekszik a tiltakozók száma.

Nagy a forgalom a Nagykörúton és a pesti alsó rakparton is, valószínűleg azért, mert sokan ezeken az útvonalakon kerülnek.

Mint ismert, a taxisok hétfő reggel óta azért tüntetnek, hogy tiltsák be az Uber nevű közösségi taxiszolgáltatást, mert amióta Magyarországon is megjelent az app, megfeleződött a jövedelmük. Ha mindent tudni akar a taxisok vs Uber témáról, olvassa el eddigi cikkeinket erre a linkre kattintva.

A Magyar Taxisok Szakszervezetének elnöke szerint, ha szerdán sem javítanak a helyzetükön, akkor kénytelenek folytatni a demonstrációjukat (a taxisok szerda éjfélig jelentették be a rendőrségen a tüntetést). Czifery Csaba szerint, az is elképzelhető, hogy Budapest több pontján is tiltakozni fognak.