Győztek a tanárok és a szülők Kecskeméten, visszalépett a Klik jelöltje

2016.01.20. 14:27 Módosítva: 2016.01.20. 16:16

Visszavonta a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium vezető tisztségére kiírt iskolaigazgatói pályázatát Szilágyi Piroska Tünde, tudta meg a Hiros.hu.

Szilágyi Piroska feltehetően azután döntött így, hogy – mint ahogy a múlt héten megírtuk – a gimnázium közalkalmazotti tanácsa nyílt levelet írt Balog Zoltán szakminiszternek, amelyben azt kérték, hogy ne támogassa a közgyűlés decemberi zárt ülésén, a véleményezési szavazáson több voksot kapó Szilágyi Piroska Tünde pályázatát, mivel olyan igazgatót szeretnének, akinek van gimnáziumi múltja, akit a nevelőtestület elfogad, és akinek személye, tudása méltó a gimnáziumhoz.

Az ország 40. legjobb középiskolájának szeptember óta nincs igazgatója, ugyanis az intézményt 22 éve vezető igazgatóért, Lukács Lajosért hiába tüntettek a tanárok, szülők és diákok, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak (Klik) nem felelt meg az igazgatói pályázata. 

Szilágyi Piroska a Kliknek és a kecskeméti polgármesternek azzal indokolta pályázata visszavonását, hogy „a pályázat kapcsán a vita, az országos politikai szintet is elért támadások már nem az intézményvezetői beosztás betöltéséről szólnak, hanem a Klik és a politika elleni támadásról".

Azt egyelőre nem tudni, hogy a történtek után kinevezik-e igazgatónak Lukács Lajost, akinek a pályázatát a nevelőtestület, a tanári és a szülői munkaközösségek, a diákönkormányzat és a Pedagógusok Szakszervezete is támogatta, ugyanis az önkormányzat kommunikációs vezetője nem kívánt nyilatkozni a Baon.hu-nak, mindössze megerősítette Szilágyi Piroska visszalépését.