Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vegyi üzem lángol Tiszaújvárosban

2016.01.21. 21:55 Módosítva: 2016.01.21. 23:28

Petrolkémiai üzem területén gyulladt meg egy gázolajat tartalmazó kazán Tiszaújvárosban a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint. A tűz valószínűleg műszaki hiba miatt keletkezett, senki sem sérült meg, tájékoztatott Szollár Domokos, a Mol kommunikációs igazgatója.

A tűz kezdetben egy közelben húzódó, gázolajat vagy benzint tartalmazó vezetéket is veszélyeztetett. A helyi hivatásos tűzoltók több egységgel, négy hab és négy porsugárral oltják a lángokat, amelyeket már sikerült körülhatárolni, és az éghető anyag utánpótlását is megszüntették. Munkájukat segítik miskolci, szerencsi, mezőcsáti tűzoltók, és katasztrófavédelmi egységek is, az oltási munkálatokat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezeti. 

A szakemberek a tűzoltás közben folyamatosan gázkoncentrációt mérnek. Toxikus anyagot nem mutattak ki, lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség, de a károk végleges felszámolása ugyanakkor hosszabb időt vehet majd igénybe. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!