Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ma sem ment el a tárgyalására a közokirat-hamisítással vádolt érpataki polgármester

2016.01.22. 13:28

Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester akadályozza az ellen folyó bírósági eljárást, ugyanis ma, immár ötödször nem ment jelent meg a tárgyaláson, ami közokirat-hamisítás miatt folyik ellene, írja a Népszabadság. Az eljáró bíró szerint vele szemben ezért akár kényszerintézkedés is alkalmazható, illetve a továbbiakban a tárgyalás a távollétében is megtartható.

Orosz ellen azért per, mert a vádirat szerint jogosulatlanul használ doktori címet. Az érpataki polgármester 2012 augusztusában új személyazonosító okmányt igényelt, és ekkor bemutatott egy idegen nyelvű okiratot, amellyel a doktori címét igazolta. Kiderült azonban, hogy az érintett teológiai akadémia nem államilag elismert felsőoktatási intézmény, így doktori cím adományozására nem jogosult.

A nyomozást már 2014-ben lezárták, és először tavaly októberben kellett volna a Püspökladányi Járásbíróság elé állnia, de Orosz egyszer tanulmányi útra, másszor betegségre hivatkozva nem ment el, további három alkalommal pedig az elküldött idézés tértivevény nélkül érkezett vissza a bíróságra.

A bíróság a második alkalommal a nyíregyházi rendőrséggel ellenőríztette, hogy a vádlott valóban beteg-e és otthonában tartózkodik-e, azonban a polgármestert nem találták a bejelentett érpataki lakcímén, ugyanis ott egy állattartó telep működik. A rendőrség nem találta Oroszt polgármesteri hivatalban sem, információjuk szerint életvitelszerűen nem is tartózkodik Érpatakon.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!