Hajnalban –17 fok is volt, Sopronban 11 centi hó hullott

2016.01.24. 07:52 Módosítva: 2016.01.24. 13:59

Hajnalig 1-11 cm hó esett országszerte, a legtöbb Sopronban, írja az Időkép.hu. Északkeleten -15, -17 fok volt.

Szombat délutántól nyugat felől havazás érte el az országot, és át is vonult kelet felé. Vasárnap reggelre főként a Dunától keletre esett még a hó, kora délután viszont már csak az ország északkeleti csücskében volt hószállingózás. Nyugaton már felszakadozott a felhőzet, és a nap is kisütött.

Budapesten és környékén éjszaka változó intenzitással havazott. A főutakat és a hidakat folyamatosan takarították, azonban sok mellékutcában és a hegyen még havasak, csúszósak az utak.

Éjszaka a csúszós utak miatt több baleset is volt.

  • Az M6-os autópályán, Adony külterületén megcsúszott, és a szalagkorlátnak ütközött egy autó.
  • Egy ember meghalt abban az autóban, amelyik vasárnap Mezőfalva és Nagyvenyim között megcsúszott és árokba borult. A rendőrség teljes szélességében lezárta az utat.
  • Az M7-es autópályán a főváros felé vezető oldalon 2 autó ütközött.
  • A 67-es főúton szembefordult egy kamion.
  • A 83-as főúton a Szőlőhegyi elágazásnál egy autó az út menti árokba hajtott.

Beszakadt a Balaton jege egy férfi alatt Siófoknál, a parttól mintegy 150 méterre szombaton késő délután, a nála lévő telefonon tudott segítséget kérni, és kimentették.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint délután a Dunántúl több pontján erőteljes olvadás valószínű, azokon a területeken megélénkül az északnyugati szél is. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 1 és 6, a Dunától keletre -4 és +1 fok között valószínű, a leghidegebb a Tiszántúlon lesz.

A jövő héten fokozatosan melegszik az idő, csütörtökre délen, délnyugaton lesznek olyan területek, ahol 10 fok is lehet.